VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Constanţa Popescu

Constanţa Popescu

Comentează

Zodia: Capricorn

Studii: Masterat în economie politică (University College London, Marea Britanie)

Starea civilă: căsătorită, un copil

Pasiuni: călătoriile

Expert în economie politică, liber profesionist

Se regăseşte în rândul femeilor puternice, al celor care ştiu să răspundă pentru fiece declaraţie. A deprins aceste calităţi desfăşurându-şi activitatea în mediul economic şi politic, făcându-şi studiile în Marea Britanie, predând jurnalismul economic, dar în special în perioada în care a deţinut postul de consilier economic al prim-ministrului. Pe dinăuntru însă, Constanţa este o femeie sensibilă şi creativă, căreia îi plac florile de primăvară, cărţile bune, dar şi bijuteriile din argint şi cele cu topaz albastru. Adoră cafeaua bună, ciocolata amară şi dulceaţa de portocale.


1. În politică este foarte important să vii la timp şi să pleci la timp. Majoritatea politicienilor din toată lumea au probleme cu partea a doua. Nu poţi calcula exact momentul – poate doar intuitiv.

2. Înainte nu mă interesa deloc politica – îmi doream doar să fac ceva cu adevărat bun pentru economia Moldovei. Însă, pentru a realiza reforme economice sau sociale, este nevoie să înveţi politică, acesta fiind unicul mod de a obţine un rezultat. Astfel, a trebuit să învăţ, să înţeleg şi… mi-a plăcut.

3. Studiile din Marea Britanie, iar zece ani mai târziu şi funcţia de consilier m-au marcat în evoluţia profesională. Ambele experienţe sunt din categoria celor care, chiar şi după ce s-au terminat, continuă să-mi marcheze modul de a gândi.  

4. În guvern, nimeni nu are timp să-ţi explice regulile de joc – înveţi în măsura în care eşti capabil să observi procesul de luare a deciziilor şi să tragi concluzii. Seamănă un pic cu jocul de şah, există şi mişcări împărţite în câţiva paşi.

5. În politică, o idee, chiar şi genială, are valoare doar în cazul în care reuşeşti să convingi o majoritate că propunerea ta este cea mai bună.

6. Este foarte important să faci ceea ce îţi place cu adevărat – doar aşa poţi avea rezultate excepţionale. Pentru că, făcând ceea ce îţi place, nu oboseşti, din contra – ai mai multă energie.

7. Opinia proprie este un lux pentru care trebuie să munceşti şi să citeşti mult.

8. Niciodată nu mă plictisesc când sunt singură. Îmi place să comunic cu oamenii, dar la fel de mult am nevoie şi de pauze, care sunt utile pentru a-mi încărca bateriile.

9. Recent, mi-am realizat un vis. În copilărie m-a fascinat să aflu că în unele ţări există fenomenul „nopţilor albe” – iar vara trecută am avut ocazia să văd nopţile albe în Finlanda.

10. Vacanţa pe care aş repeta-o este cea din Sicilia. Lângă vulcanul Etna şi Insulele Eoliene, care includ şi vulcanul activ Stromboli… admirând plaja cu nisip negru, Marea Ionică şi fumul care iese din craterul vulcanului. Toate la apus de soare... foarte frumos!

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău