VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Antoniţa Fonari

Antoniţa Fonari

Comentează

Zodia: Leu în anul Iepurelui

Studii: Jurnalism /Academia Internaţională de Drept Economic şi Arte Audiovizuale

Starea civilă: căsătorită, doi copii

Pasiuni: bloggingul şi scrisul/cititul, muzica clasică, creşterea personală, psihologia

Secretar general la Consiliul Naţional al ONG

Cel mai mare vis al ei era să lucreze oriunde putea ca să-şi câştige cinstit pâinea şi să-i ajute pe cei dragi, afectaţi cu toţii de câte o boală grea. Pe timpul „cupoanelor” a îndurat foame la propriu şi a fost foarte mândră de sine când la 16 ani a putut să se angajeze. La început,  Chişinăul a fost imens, rece şi străin, cum este lumea pentru orice adolescent pornit în căutarea unui rost. Au existat acele maximum zece minute în care Maricica Leviţchi a ascultat-o şi a sprijinit-o, acele câteva minute care au şi fost începutul istoriei sale de adult.


1. Imaginea de războinică vine din nevoia să-mi apăr familia, oraşul, lumea în care trăiesc. Când familia mea trebuie să sufere din cauză că cineva fumează lângă terenul de joacă, când oraşul vechi este şters de pe faţa pământului şi sluţit cu anexe, eu devin soldat.

2. Am visat să fac jurnalism, dar m-am retras în 1997 şi am militat pentru drepturile omului – eram revoltată că persoanele cu HIV/SIDA şi alte minorităţi erau discriminate şi am ales să promovez toleranţa şi egalitatea şanselor.

3. Fiul meu mă crede curajoasă şi e mândru de mine pentru că dacă un poliţist aruncă ţigara aprinsă pe jos, eu mă apropii să o ridic, îi arăt omului legii unde să o stingă şi coşul în care poate să o arunce.

4. Nu arunc firimiturile de pe masă, le adun în cutia pentru păsări. Din respect pentru străbunii care au dus lipsuri, un fel de solidaritate cu milioane de contemporani subalimentaţi şi un fel în care m-a marcat adolescenţa mea flămândă.

5. Am moştenit de la unchiul care m-a crescut o colecţie de bancnote şi monede vechi, iar dacă moştenesc de la cineva o casă din patrimoniul arhitectural, o să pot deschide un muzeu. Glumesc cu amărăciune, pentru că la Chişinău nici măcar muzeele nu sunt protejate şi restaurate profesionist.

6. Nu toate femeile care poartă decolteu o fac pentru a cuceri bărbaţi, unele vor să cucerească femei, altele vor să se simtă frumoase dintr-o pornire narcisistă sau nu au învăţat alt model de comportament.

7. Nu înţeleg de ce ar trebui să plăcem anume bărbaţilor şi, în special, cât mai multor bărbaţi. Mai ales că nu ne putem căsători decât cu un exemplar al speciei (sau doar cu câţiva, pe rând).

8. Mă simt foarte bine când ajut oameni necunoscuţi. Este felul meu de a-I mulţumi Domnului pentru familie, prieteni, dar şi pentru că văd, aud, merg, am unde dormi şi ce mânca într-o lume în care miliarde de oameni nu au aceste binecuvântări.

9. Misiunea mea a fost să iubesc, să nasc şi să adopt copii, să fiu un cetăţean bun şi să rămân pe aproape de Tatăl nostru. Mai trebuie să-mi cresc copiii fericiţi, să ajungem să publicăm o carte pentru care eu să fac textul, iar Teia şi Mircea, picii mei de şase ani, să o ilustreze.

10. Uneori îmi stabilesc priorităţile de parcă viaţa mea o să dureze 300 de ani şi-mi planific activităţile de parcă ziua de lucru ar avea 32 de ore… Şi înţeleg că nu e bine…

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău