VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Alina Radu

Alina Radu

Comentează

Zodia: Fecioară în anul Caprei

Studii: Facultatea de Jurnalism, USM

Starea civilă: căsătorită, doi copii

Pasiuni: să discute cu oameni necunoscuţi întâlniţi în aeroporturi, gări, trenuri, microbuze

jurnalistă, directoarea „Ziarului de Gardă”

A început să practice jurnalismul din momentul în care a absolvit facultatea. Absorbită de munca sa de mai bine de două decenii, Alina Radu, cofondatoarea „Ziarului de Gardă”, îşi împarte astăzi timpul între editoriale, investigaţii, managementul ziarului, dar şi al programului TV şi radio „Reporter de Gardă”, conferinţe internaţionale, familie şi munca de profesor la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism. Cu un umor deosebit, dar şi o autoironie constructivă, Alina a spus şi încă are multe de spus în mass-media de la noi.


1. Cred că mass-media din R. Moldova ar trebui consumată cu mintea. Foarte puţine produse mediatice sunt sănătoase, meniul e plin de preparate toxice, contrafăcute, supracondimentate sau prea siropoase. Regret să spun asta, eu ţin la drepturile consumatorului, inclusiv ale celui care consumă presă.

2. Pe lângă părinţi, unii profesori, prieteni şi colegi, care m-au ghidat şi m-au încurajat să merg înainte, trebuie să recunosc că a existat un şir de persoane care mi-au cauzat nişte traume psihologice demne să mă fi întors din drum. Dar efectul acelor intenţii a fost invers, m-au înverşunat să merg mai departe.

3. Nu mai ştiu ce înseamnă să-ţi schimbi radical viaţa. Dacă privesc înapoi – s-ar părea că am realizat schimbări radicale: să ajungi, de la un reporter TV din Secţia cultură, să munceşti la un ziar dedicat investigaţiilor pe teme de corupţie – asta pare să fie un salt trăsnit.

4. Am învăţat că, uneori, fericirea cea mare se poate constitui şi din nefericiri mici. Or, această stare de beatitudine o trăim atât de des fără să ne dăm seama, încât e nevoie de provocări, dificultăţi, probleme ca să înţelegem că fericirea înseamnă lucruri simple.

5. Sunt adepta modelului de analiză la rece, de înţelegere a problemei, după care accept execuţia sau a doua şansă.

6. Nu cred că într-o discuţie mă gândesc să ascund calităţi. Poate nici chiar viciile nu le mai ascund…

7. Cred că maternitatea te aduce la starea de a exclama „Sunt cel mai fericit om!”. Chiar dacă există teste moderne, naşterea unui prunc rămâne o enigmă egală cu o minune nedescoperită. Şansa de a da viaţă, dar şi de a creşte un copil este o stare supremă de fericire.

8. O femeie de succes este cea care a înţeles că poate face ceva de sine stătător cu educaţia, cunoştinţele, abilităţile şi atitudinile acumulate şi care învaţă în fiecare zi ceva nou pentru ea şi poate schimba în bine viaţa ei şi a celor care o înconjoară.

9. În Moldova sunt vreun milion de bărbaţi maturi şi peste un milion de femei coapte. Totodată, am întâlnit mulţi bărbaţi şi femei în cele peste 40 de state pe care le-am vizitat. Zău că toţi au opţiuni diferite şi mai bine nu mă apuc să le descriu, ce fel de femei preferă bărbaţii şi invers.

10. Mă tem de oamenii care absorb energia şi timpul altora, şi nu dau nimic în schimb.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău