VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Zinaida Julea. Un suflet ca o romanţă

Zinaida Julea. Un suflet ca o romanţă

Comentează

interpretă de muzică populară

Vârstă: 54 de ani
Data, locul naşterii: 2 decembrie 1951, Hârbovăţ, Anenii Noi
Zodie: Săgetător  
Studii: Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga”, Institutul de Arte „Gavriil Musicescu”, Facultatea Regie
Stare civilă: văduvă, o fiică, Zinuţa
Performanţă în carieră: Artistă a Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii
Pasiuni, hobby: Lectura şi pescuitul
Principiu de viaţă: Din toate virtuţile omeneşti, pun în capul mesei talentul şi omenia

Este, cu siguranţă, una dintre cele mai populare vedete de la noi. Este omul care se simte bine printre oameni şi ştie să ne aducă bucurie şi voie bună în suflete şi în casă. Nici o petrecere nu-i pe cinste, dacă lipseşte Zinaida Julea.

Dincolo de această dăruire şi dragoste totală pentru oameni, intuim însă la Zinaida Julea şi o tristeţe ascunsă. Tristeţea romanţei care trezeşte amintiri, dar care ne alină sufletele. Orice personalitate are o proprie reţetă de succes. La început artista şi-ar fi dorit să fie jurnalist şi mi-a mărturisit chiar că dacă nu ar fi reuşit în muzică, am fi fost colege de breaslă şi asta pentru că îi place nespus să comunice cu oamenii. Zinaida Julea are un crez şi acesta, pe lângă talentul cu care a înzestrat-o Dumnezeu, a jucat un rol hotărâtor în cariera ei: „Ca să primeşti, trebuie să ştii să şi dai”, afirmă cântăreaţa. Cât despre carieră – „în cazul meu, cariera înseamnă totul”, declară hotărât vedeta. „Nu mă împart între carieră şi familie. Fata mea e şi ea parte din cariera mea. Muzica şi Zinuţa, astea sunt principalele mele realizări, iată de ce nu le despart, pentru că doar pentru ele trăiesc”. Omul care i-a schimbat radical viaţa şi căruia îi este recunoscătoare, este regretatul Serghei Lunchevici, Zeul viorii, cum avea să-l mai numească: „El a însemnat totul pentru mine. Totul a început din momentul în care mi-a telefonat la căminul studenţesc şi m-a chemat să dau o probă pentru orchestra „Fluieraş”. Bineînţeles că nu eram pregătită să ţin piept unei asemenea invitaţii şi nici nu aveam ceva potrivit să îmbrac sau să încalţ pentru această deosebită ocazie.

Îmi amintesc şi acum, era data de 15 ianuarie şi fetele din cămin, cele mai înstărite (fac aici o paranteză ca să concretizez că aveam nişte colege mai înstărite, erau chiar şi fiice de generali), au prins a mă găti pentru această întâlnire. M-au încălţat în pantofi cu toc, eu nu încălţasem în viaţa mea aşa ceva, au pus şi nişte haine pe mine, haine în care nu mă simţeam deloc bine, pentru că nu erau potrivite pentru felul meu de a fi, m-au machiat că  mă simţeam ca fata babei. Acum puteţi doar să vă imaginaţi cum arătam eu în pantofi pe toc, în vreme de iarnă, pe frigul şi pe zăpada aceea, intrând pe poarta Filarmonicii! Dar am trecut proba”. Au urmat ani frumoşi, dar grei, ani în care a ştiut să se impună, să facă faţă tuturor greutăţilor.  Cel mai mult a avut de suferit, însă, din cauza invidiei. „Dar am trecut şi peste asta şi mi-am propus ca oamenii să se regăsească în cântecele mele şi dacă astăzi cineva ţine la mine, probabil că am ajuns la inima lor. Eu cânt pentru şi despre ei, vorba lui Grigore Vieru: „Am cântat iubirea voastră / Crezând că pe-a mea o cânt”. Unul din bancurile preferate ale Zinaidei Julea este desprins din viaţa reală: „Eram prin Piaţa Centrală şi, la un moment dat aud două ţigănci. Una strigă: „Veronica! Veronicaaa, Veronicaaa, Julea uite!”, la care cealaltă se întoarce: „Asta nu-i Veronica Julea, asta-i Margareta Julea, proasto!”

Cu mult har şi umor, Zinaida Julea îşi trăieşte, în paralel cu viaţa lumii, propria romanţă. Cea pe care putem doar s-o intuim, în lumea ei de vise însă nu avem acces. „Vise? Nu cred în vise. Rectific. Da, cred în vise doar atunci când am interesul să mi se împlinească ceea ce am văzut în visul cu pricina”. (liliana popuşoi)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

as vrea sa iau legatura cu ea zinaida caci o invit la nunta mea dar nu stiu tel. nimic va rog sa ma ajutati
vera   -  
26 Aprilie 2010, 23:58
Sus ↑
si eu as dori numarul doamnei zinaida pentru o nunta ... :(
alexeraul   -  
03 Octombrie 2011, 16:20
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău