VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Zinaida Grecianîi. „Doamna de fier” a Guvernului

Zinaida Grecianîi. „Doamna de fier” a Guvernului

Comentează

prim-viceprim-ministru

Vârstă:  50 de ani
Data, locul naşterii:  7 februarie 1956,  reg. Tomsk, Rusia
Zodie: Vărsător  
Studii: Facultatea de Economie, Universitatea de Stat din Chişinău
Stare civilă: căsătorită, 2 copii
Premii: Ordinul de Onoare (Ordinul Republicii)
Pasiuni, hobby:  florile de cameră, în special cactuşii
Principiu de viaţă: fiecare persoană merită şi are dreptul la atitudine omenească

Cea mai importantă doamnă din Guvern, respectată atât pentru profesionalism, cât  şi pentru feminitate şi inteligenţă. Zinaida Grecianîi este “cel mai autoritar” vicepremier de părerea căreia nu uită să ţină cont primele persoane din stat.  

Hotărâtă în mişcări şi în gânduri, severă şi uneori chiar dură, doamna vicepremier este mâna dreapta a unuia dintre cei mai importanţi demnitari din Republica Moldova. Personalitate integră, profesionistă, laconică, cu un zâmbet frumos, dar rar. A făcut istorie atunci când, fiind ministru al finanţelor, a reuşit să reducă impozitele pe profiturile corporative de aproape două ori, până la 18 la sută, în pofida instituţiilor financiare internaţionale. A accecptat să fie ministru într-o perioadă de criză, demonstrând prin cele realizate că este una dintre cele mai puternice femei din Republica Moldova şi reuşind în câţiva ani să realizeze un buget fără deficit.

Şi-a ales profesia la recomandarea rudelor, dar  nu regretă nici o clipă că a făcut această alegere. Decizia de a veni în 1994 la Chişinău, unde i s-a propus o funcţie, i-a schimbat radical viaţa, iar cea mai importantă cotitură din carieră a fost propunerea de a ocupa un post înalt în cadrul Ministerului Finanţelor.  Îi plac subalternii şi colegii deştepţi de la care are ce învăţa, iar cariera pentru ea nu înseamnă altceva decât o ulterioară treaptă pe care trebuie să păşească. Cel mai mult preţuieşte echipa cu care lucrează zi de zi şi visează să realizeze cu succes tot ce îşi propune.      
Doamna Grecianîi susţine că nu contează cum îţi este viaţa, în schimb contează să nu regreţi trecutul. „ Eu nu am voie să regret”, spune doamna vicepremier.  Recunoaşte că are un caracter cam dificil şi nu consideră că este  „pernă moale”. Are un principiu pe care nu îl încalcă niciodată - “acasă nu se vorbeşte despre serviciu şi acasă nu există şefi”. Toată familia participă la luarea deciziilor în egală măsură. Iar cel mai mult pentru ea în familie contează încrederea reciprocă.  

Îi plac oamenii deştepţi, înţelepţi şi siguri de ceea ce fac, în schimb îi displac oamenii „mărunţi” în sensul faptelor lor. Când “prinde” câteva clipe libere le găteşte cu plăcere celor de acasă  şi nu se dă nici ea într-o parte de la o masă gustoasă. Ar accepta să facă orice prin casă, în afară de a ţine acul în mână, pentru că îi displace cusutul. (rodica bileţchi)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Nu pot sa spun asta.
A fost si nu mai este ca in poveste.
Munteanu Mihail   -  
28 Aprilie 2010, 22:14
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău