VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Vitalia Pavlicenco. O liberală convinsă

Vitalia Pavlicenco. O liberală convinsă

Comentează

deputat, vicepreşedinte al Fracţiunii “Alianţa “Moldova Noastră”

Vârstă:  52 de ani
Data, locul naşterii:  29 octombrie 1953, Grinăuţi, Bălţi
Zodie: Scorpion
Studii: Facultatea de Limbi Străine, Universitatea de Stat din Chişinău, doctoratul în filologie la Academia de Ştiinte, stagieri în SUA, Germania
Stare civilă: căsătorită, o fiică
Premii: multiple menţiuni în cariera profesională, Ordinul Naţional al României “Pentru Merit” în grad de Comandor
Pasiuni, hobby: problema animalelor maidaneze, lecturi pe teme neordinare, perfecţionare în probleme economice
Principiu de viaţă: “Nimeni nu îţi este dator cu nimic în viaţa asta”

Vitalia Pavlicenco este femeia care a făcut un ziar de mare tiraj (“Mesagerul”), a obţinut o importantă Rezoluţie a AP NATO (1999), a propus conducerii R. Moldova formarea Comisiei pentru elaborarea strategiei de pregătire a statului pentru admiterea în UE.

Viaţa Vitaliei Pavlicenco începe cu sfatul profesorului de biologie de la şcoala medie din Pelinia, care a îndrumat-o să meargă la Facultatea de Limbi Străine. Avea o povaţă, un scop şi o medalie de aur. Mai rămânea un drum de parcurs. Grea sau nu această cale, dar a susţinut examenul pe nota maximă şi, la 1 august 1970, devine studentă a USM. Franceza a ajutat-o atunci când a devenit  deputat (1998) şi membru al delegaţiei asociate a Parlamentului R. Moldova la AP NATO.

În viziunea Vitaliei Pavlicenco, o carieră astăzi înseamnă competitivitate, dreptul de a opta, iar succesul - perseverenţă, curaj, depăşirea continuă a propriei persoane, toleranţă, principialitate şi onestitate. “Mă simt jurnalist, dar voi muri politician. Nu mă grăbesc să mor, mai e ceva de făcut în viaţa asta, însă a fi politician înseamnă a pricepe de unde să afli diferite lucruri şi cum să-i convingi pe colegii de partid să ia anumite decizii”, adaugă dna Pavlicenco.  Cooperantă, dar şi intransigentă, nu-i place să vadă că cineva stă cu “mâinile pachet” (excepţie este doar atunci când soţul stă cu pisicile, care îl imobilizează, “torcând zestre fetei”). Uneori impulsivă, dar întotdeauna cu un simţ prea exagerat al responsabilităţii, Vitalia Pavlicenco este omul care nu se teme să ia decizii şi să îşi asume consecinţele.  Crede în Dumnezeu şi în faptul că El le aşază pe toate la locul lor şi că “şmecheriile”, tertipurile, înşelăciunile sunt pedepsite. Cei şapte ani de acasă se înscriu în lista principiilor de viaţă, ea optând pentru ajutorarea celor obidiţi de soartă.  

“În familie şi printre prieteni, contează să fii exemplu, nu să dai indicaţii” – un alt principiu de care se ghidează dna deputat. Visele? E-he-he! Politice şi ele. Dacă ar spune că vrea o Moldovă fericită, ar fi o banalitate? Dar dacă ar declara că vrea să-i vadă pe toţi românii împreună, o veţi înţelege? Şi… încă două vise mari: să fie lângă fiică şi să ajute animalele orfane. Multe îi plac şi multe nu-i plac. Prietenii cu care se simte bine sunt incluşi în cele multe, care îi plac. Fariseismul, linguşirea, imperturbabilitatea condamnabilă, faptul că şefilor nu le plac oameni deştepti, ci doar “yesmani”, sunt lucrurile care îi displac. Detestă cârcotaşii, preferând, în schimbul lor, persoanele deschise, care pot spune şi asculta. (ileana rusu)
 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

faceti la nisporeni o filiala a PNL
lazar buzut   -  
10 Iulie 2013, 10:34
Sus ↑
Omul are numai obligatii si un singur drept-de a fi liber.
lazar buzut   -  
10 Iulie 2013, 10:39
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău