VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Vera Mariancic. Cu gropiţă-n obrăjori

Vera Mariancic. Cu gropiţă-n obrăjori

Comentează

actriţă

Vârstă: 33 de ani
Data, locul naşterii: 20 noiembrie 1972,  Chişinău
Zodie: Scorpion
Studii: GITIS
Stare civilă: căsătorită, un fiu, Alexandru
Premii: Laureată a Premiului Municipal pentru Tineret în Domeniul Culturii, Ştiinţei şi Tehnicii (2005)
Pasiuni, hobby: colecţionează parfumuri
Principiu de viaţă: să-ţi păstrezi familia, să munceşti cu plăcere şi dăruire de sine

Ar fi putut să epateze orice eveniment monden autohton prin frumuseţea sa. Să cocheteze, să dea tonul în ţinute şi coafuri. Dar toate acestea sunt departe de Vera Mariancic, actriţă la Teatrul „A. P. Cehov”, care preferă să atragă atenţie prin talentul său actoricesc.

Momentul care i-a marcat viaţa a fost unic: e minutul în care marele Oleg Tabacov i-a apreciat măiestria actoricească cu „excelent”. Se întâmpla în perioada de admitere la prestigiosul Institut de Teatru din Moscova. „Am trăit emoţii îngrozitoare atunci. Nu-mi plac atitudinile exagerate sau extravagante, m-am prezentat aşa cum am ştiut eu mai bine. Şi a fost cu noroc”, ne spune Vera. Şcoala lui Tabacov i-a dat încredere în forţele proprii şi i-a dezvoltat talentul. „Ţin minte că în timpul lecţiilor, maestrul îmbrăca o pereche de ochelari negri şi se făcea că doarme. Între timp, includea dictafonul şi înregistra absolut totul. Când auzeam „pac” şi începea să meargă aparatul, ne pierdeam cu firea – ştiam că dl profesor nu iartă nici o greşeală”. În alegerea meseriei a avut câteva opţiuni: sau să se facă profesoară de engleză sau de muzică (a absolvit şcoala de arte, clasa de vioară). Dar cu doi ani înainte de absolvirea şcolii, s-a îmbolnăvit de teatru şi de scenă. În acest sens, le este recunoscătoare părinţilor care au sprijinit-o şi n-au împiedicat-o să-şi realizeze visul.

Senzualitatea sa naturală a fost remarcată de regizori, lucru ce i-a ajutat să transpună în viaţă roluri complexe. Magia teatrului a atras-o inexplicabil. Uneori i se pare că ar putea juca şi repeta în scenă 24 de ore din 24. „Cred că cariera este promovarea pe scara ierarhică. La actori, este un pic altfel: sau eşti un actor bun sau nu eşti. Publicul sau te iubeşte, sau te detestă”. A fost Polina în „Dohodnoe mesto”, Rita în „Tî stoiş ătih deneg, malîşka”, Sofia în „Trei surori”, Mona în „Steaua fără nume”. Acum joacă într-un spectacol interesant, „Nenormala”, în regia lui Victor Cazacenco. După absolvire, a lucrat doi ani la Teatrul „Ermitaj” din Moscova. Faptul că a decis să se căsătorească cu un moldovean a făcut-o să se întoarcă la Chişinău. „Ne-am cunoscut în perioada în care mai eram în Moldova. Purtam părul lung atunci, iar el, întors din armată, îmbrăcat într-un trenci alb m-a impresionat profund. Ne-am întâlnit mulţi ani. Nu regret nici o clipă faptul că m-am întors acasă”, mărturiseşte Vera.

Când oboseşte, îşi încarcă bateriile cu un film sau cu muzică bună. O amuză logica de femeie care, din punct de vedere al bărbaţilor, este antilogică. „Dar cât de inventivă este această gândire! În general, sunt mulţumită că m-am născut femeie. Nu-mi plac situaţiile în care femeile sunt nevoite să se comporte dur, aidoma bărbaţilor”. (rodica trofimov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău