VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Valentina Teselkina. Adevărata femeie de afaceri

Valentina Teselkina. Adevărata femeie de afaceri

Comentează

director general al firmei „Tessa Service-Com”, distribuitor oficial al Wella şi Londa în Moldova

Vârstă: 48 de ani
Data, locul naşterii: 23 ianuarie 1958, or. Chişinău
Zodie: Vărsător
Studii: Facultatea de Economie, Institutul Politehnic din Moscova
Pasiuni, hobby: tenis, călătorii
Principiu de viaţă: să nu te opreşti la cele realizate

O business-woman în toată legea. Îşi pune în faţă cele mai grele obiective. Rezolvă problemele dur, bărbăteşte. Cu toate acestea, are o inimă şi un suflet mare. Valentina Teselkina aducea în Moldova, în 1994 prima partidă de produse cosmetice „Londa”. Acest “experiment” a devenit peste ani o afacere de succes.

Nu o sperie concurenţa şi nici presiunea altor mărci comerciale. Dacă are o ţintă definită, merge spre ea cu optimism şi încredere. Este o fire luptătoare şi nu-i este interesant să iasă de una singură pe pista de alergare. Firma Valentinei Teselkina a împlinit anul acesta 12 ani. Cu fiecare an, i-a plăcut tot mai mult ceea ce face, mai ales că este un business legat de frumuseţe. De la obligaţiile de livrator, agent comercial, contabil şi magazioner astăzi o preocupă managementul eficient al afacerii şi aspectele psihologice în ceea ce priveşte personalul. „Cel mai jignitor pentru mine e să mă dezamăgesc în oameni. S-a întâmplat des şi am căutat, mai întâi, propriile greşeli”. Pentru a pătrunde dincolo de aparenţele firii umane şi pentru a evita dezamăgirile, a mai făcut o facultate, Academia de Administrare de la Kiev, unde a studiat managementul personalului.

„Ca să obţii ceva, trebuie să munceşti foarte mult”, deschide parantezele dna Teselkina. Doarme foarte puţin – cinci ore în zi. La opt dimineaţă este deja în oficiu. Îi place să urmărească la ce oră vin oamenii la serviciu. „În cazul în care nu sunt dimineaţa la birou, stau liniştită, pentru că am nişte colegi minunaţi, care ştiu foarte bine ce au de făcut”. Alături de ea munceşte fiul Alexei, de 24 de ani, care a absolvit economia la MGU şi care îi „împrumută” cunoştinţele sale în administrarea afacerii. „În viaţa mea am avut de toate, greutăţile m-au călit. De multe ori i-am ferit pe cei apropiaţi de greutăţi şi le-am făcut lor rău în primul rând. Încerc să evit astfel de greşeli. Sunt o fire deschisă, îmi este greu să păstrez tăcerea, dacă ceva nu mă aranjează”. De multe ori pentru a-şi realiza obiectivele a fost nevoită să acţioneze dur, bărbăteşte, cu toate acestea, întotdeauna îşi doreşte să rămână femeia fermecătoare, blândă, cochetă...

Urmăreşte moda, dar se îmbracă după dispoziţie. Preferă stilul clasic şi hainele comode. În ceea ce priveşte ţinutele de seară, poate îmbrăca o rochie extravagantă, de ce nu? Se simte bine în orice model. Îi place să se alinte la cosmetolog, masor şi frizer. Se simte foarte bine în casa ei. „Prefer să-mi petrec timpul pe divan cu o carte în mână”. Călătoreşte foarte mult. Face sport – tenis, shaping, îi place să şofeze. Visează ca mica noastră ţară să se dezvolte şi să prospere... Este o femeie cu Dumnezeu în suflet. Poartă la gât o cruciuliţă dăruită de bunica. Este fatalistă. Crede că totul are sens pe acest pământ şi că omului îi este dat să-şi trăiască soarta. Ne spune că trebuie să acceptăm totul ce ne este dat de sus. „Sunt optimistă, de aceea mă bucur şi trăiesc fiecare clipă, indiferent că îmi este bine sau rău”. (rodica trofimov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău