VIP Magazin
23 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Valentina Harti. Materialista romantică

Valentina Harti. Materialista romantică

Comentează

director executiv S.A. “Art-Vest”. Reprezentant oficial al mărcilor FERRE, Dolce&Gabbana şi Les Copains în Moldova

Vârstă: 47 de ani
Data, locul naşterii: 15 septembrie 1958; Batâr, Cimişlia
Zodie: Fecioară
Studii: Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Economie
Stare civilă: căsătorită, doi copii, Cristina şi Radu
Premii: Premiul „Businessmanul anului” (1997, 2000,2001), VIP business women (2000, 2002)
Pasiuni, hobby: lecturile, călătoriile, colecţionează broscuţe ţestoase
Principiu de viaţă: Comportă-te cu oamenii aşa cum ai vrea să se comporte ei cu tine

Vânduse cu succes la Chişinău cinci colecţii ale italianului Ferre până a avut ocazia să-l cunoască pe celebrul creator de modă. S-a întâmplat acum un an, la Milano, la o prezentare a noii colecţii Haute Couture FERRE – linie cu piese de excepţie, pe care Valentina Harti nu riscă deocamdată s-o propună şi moldovencelor.

“Cum mi s-a părut Gianfranco Ferre? Un moşneguţ josuţ, cu burtă, care nici pe departe nu pare un fan al hainelor elegante şi strâmte în care îşi îmbracă manechinele de pe podium. Din opera sa păreau scoase doar gulerul foarte înalt al cămăşii şi cravata exagerat de înflorată, accesoriu care spărgea concepţia de clasic a lui Ferre. Cred că am discutat vreo cinci minute, îşi aminteşte dna director, timp în care a reuşit să ne spună că ar fi bucuros dacă el sau cel puţin un designer de-al lui ar putea vizita Chişinăul ca să cunoască gusturile moldovencelor în materie de stil.”

Urăşte sărăcia şi timpul urât. Când are o problemă, zice că se va gândi mâine. Exact ca Scarlett o’Harra. Este materialistă. Ar putea fi şi romantică, dar nu ar mai avea cine plăti facturile...

Poate că ar fi fost şi azi asistentă într-un spital, dacă nu se întâmpla o banală ceartă de demult, în care soţul ei i-a precizat să fie mai atentă la ce şi cum spune pentru că, la urma urmei, nu este mai mult decât o asistentă medicală. “Sper să nu se supere scumpul meu soţ că amintesc acest caz idiot, dar acest accident mi-a schimbat viaţa, îmi spune distinsa doamnă de afaceri. Mi-am strâns actele şi am mers la Comerţ. Aveam doar 25 de ani: voiam haine frumoase şi îmi plăcea să arăt bine. Am înţeles că nu o să stau toată viaţa cu un salariu derizoriu şi cu doi copii pe spatele soţului meu. Mi-am răsturnat propria poveste pe care o scrisesem în adolescenţă – cea în care Ileana Cosânzeana se mărită, face doi copii, o casă şi aşteaptă să-i vină soţul de la munci.”

După absolvirea facultăţii de comerţ, a fost angajată la „Moldgalanteria”. Cu mentalitate de soră medicală, nu ştia că în comerţ se fură. Umbla într-un halat şi atunci când vroia să-şi arate silueta, lega cordonul mai strâns, iar când muncea, îl punea în buzunar. Buzunarul bosumflat i s-a părut suspect şefei evreice care, de faţă cu toată lumea, a rugat-o să deşarte conţinutul buzunarului pe masă. A fost prima ei lecţie luată din domeniu – nimeni nu are încredere în nimeni. La începutul anilor ’90 prietenii au propulsat-o spre o funcţie de director de magazin. Ea a ales „Haine gata”. Că era mai aproape de Cricova, unde locuia. Au urmat alergătură, nervi, lupte, recuperarea pachetului majoritar de acţiuni. Deloc de poveste.  În schimb, astăzi magazinul este creaţia ei.

Succesul pentru ea este libertate, putere, recunoaştere. Investiţia în magazinul Ferre, cu un spaţiu de 280 metri pătraţi, e de circa 500 mii Euro. Alături,  pe un spaţiu de 180 metri pătraţi, deschide Dolce&Gabbana, iar la subsol – un magazin de stoc pentru mărfurile nevândute.

Dacă o întrebi cum a împăcat familia cu meseria, îţi răspunde simplu: „Am pus pe primul loc munca.” Maximalistă, optimistă, încăpăţânată, şi-ar dori mai multă diplomaţie în relaţiile cu oamenii, dar până la urmă, aşa este ea. A învăţat să trăiască viaţa cu bine şi rău, pentru că mai mult decât viaţa tot viaţa contează. Iar familia este ca o cetate, în care se ascunde de furtuni. Aici, femeia cu ritmuri capitaliste, se simte în siguranţă. Şi o obsedează un vis: că nu poate opri maşina. Că nu găseşte frâna. Exact ca în viaţă. (rodica ciorănică)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

ma bucur mult de succesele tale sanatate bucurii realizarea tuturor viselor la mai mult si la mai mare
Maria Nebunelea Cazanoi   -  
08 Februarie 2015, 22:40
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău