VIP Magazin
26 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Tatiana Petrova. Puternică şi fragilă

Tatiana Petrova. Puternică şi fragilă

Comentează

director general „Eurofarmaco”

Vârstă: 44 de ani
Data, locul naşterii: 4 februarie 1962,  Vulpesti, Ungheni
Zodie: Vărsător
Studii: inginer-tehnolog,  Institutul Tehnologic din or. Hmelniţki, Ucraina, masterat – ARIA-New Port University USA, MBA
Stare civilă: căsătorită, doi copii
Pasiuni, hobby: lectura, călătoriile
Principiu de viaţă: integritatea

Primele lucruri pe care le-am aflat despre ea sunt că este un foarte bun manager, o femeie puternică şi frumoasă şi că, dacă intri cu ea într-o cursă auto de viteză nu ai nici o şansă s-o depăşeşti. A râs când i-am spus, pentru că cele mai importante lucruri abia urmează să le aflu. Din prima sursă.

O schimbare radicală în viaţa ei s-a produs după memorabila întâlnire cu dr Mihai Miron, unul dintre milionarii din industria farmaceutică a României. Era în 1994, în timpul unei vizite la fabrica sa de medicamente - o noutate în industria farmaceutică din România în acea perioadă. Afacerea a influenţat-o foarte mult şi, după trei ani, a determinat-o să-şi schimbe genul de activitate. Astfel a acceptat funcţia de director general la Eurofarmaco S.A., la invitaţia lui Mihai Miron, farmacist şi preşedinte al Europharm Braşov, România, care a decis să înfiinţeze la Chişinău o întreprindere farmaceutică cu capital mixt.  Eurofarmaco este acum o companie cu capital străin, parte a unui grup de firme cu o cifră de afaceri anuală de peste 30 mln euro. Prima ei reuşită în cadrul acestei companii a fost contractul negociat la Bucureşti. La mijloc era o sumă „foarte agreabilă”, de jumătate milion de dolari. După ore de negocieri, a ieşit fericită. Reuşise să modifice condiţiile contractului în favoarea întreprinderii pe care o administrează, chiar dacă forţa de negociere nu era de partea ei. În legatură cu rezultatele activităţii sale la o oră de bilanţ, preşedintele grupului de firme la care este parte şi Eurofarmaco, Mihai Miron, a afirmat cu mândrie că realitatea întrece până şi cele mai  frumoase vise; inclusiv şi prin realizările de la Eurofarmaco -  o întreprindere cu capacităţi moderne de producţie, practică de fabricaţie confirmată prin certificat GMP (goog manufacturing practice); cu laborator performant de control al calităţii... Dna director general ar defini cariera drept necesitatea vitală de socializare şi afirmare a unei personalităţi. Iar succesul nu este un scop în sine, ci un raport armonios dintre forţă şi inteligenţă, un rezultat care depăşeşte aşteptările şi, în clipa imediat următoare, ai un alt minunat obiectiv spre realizarea căruia porneşti imediat.

Tatiana nu a visat niciodată să ajungă în acest domeniu al sănătăţii şi al curăţeniei imaculate.

A dat la facultate când avea 16 ani. „Credeţi că a fost o alegere în baza unei convingeri irevocabile? ne întreabă râzând. Eu nu cred aşa. Dar o frază spusă de rectorul institutului, atunci când după un an de studii negociam transferul la o altă instituţie de învăţământ, nu o voi uita niciodată. El spunea: „Nu are importanţă în ce domeniu activezi, ce faci, ce produci, ce vinzi. Important este să poţi lucra, comunica cu oamenii şi să ştii să faci echipă cu ei în atingerea unui anumit obiectiv.” A fost o lecţie importantă şi utilă pentru viitorul ei.

Altfel, Tatiana pur si simplu îşi trăieşte şi îşi savurează viaţa. „De fapt, îmi percep viaţa mea prin oamenii de alături, familie, colegi şi prieteni. Pentru a fi de acord cu mine ar trebui să-i cunoaşteţi personal. Eu doar le mulţumesc pentru faptul că sunt.”
Se consideră o femeie care a ajuns la vârsta maturităţii fragede. “Pe cât sunt de puternică în faţa dificultăţilor, pe atât de fragilă sunt în faţa miracolelor pe care mi le oferă viaţa : „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii şi nu ucid cu mintea tainele ce le-ntâlnesc în calea mea...”. Vise? O mulţime, unele deja realizate, dar toate sunt pământeşti”. (rodica ciorănică)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

REALITATEA ESTE ALTA
COLEGA   -  
22 Februarie 2014, 16:24
Sus ↑
Ce faci în prezent?
Dabija   -  
07 Mai 2016, 20:31
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău