VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Tania Popa. Mult prea veselă

Tania Popa. Mult prea veselă

Comentează

actriţă

Vârstă: 33 de ani
Data, locul naşterii: 19 ianuarie 1973, Căuşeni
Zodie: Capricorn
Studii: Academia de Teatru şi Film, Bucureşti (1990-1994)
Stare civilă: divorţată, o fetiţă, Daria
Premii: 7 premii naţionale şi internaţionale
Pasiuni: design vestimentar, muzică
Principiu de viaţă: fii optimist, orice ar fi

Este o femeie specială. Are talent, farmec, putere, energie. Pentru că succesul ei în teatrul şi cinematografia românească este unul sincer şi bine meritat. Tania Popa a îndurat foarte multe, dar întotdeauna a ieşit învingătoare din confruntările sorţii.

La 17 ani, o tânără zvăpăiată pornea din Căuşeni la Chişinău ca să dea la Teatru. În comisia de admitere se afla un profesor de la Bucureşti care a invitat câţiva tineri moldoveni să vină să înveţe în România. Printre ei, Tania Popa. Cu două cosiţe împletite, mărunţică, rotunjoară la faţă, s-a bucurat ca un copil că va învăţa „în străinătate”. „Când am auzit un hamal din Gara de Nord că-mi spune „pardon!”, am crezut că am greşit adresa şi că am ajuns la Paris”, râde Tania, care până în 1990 nu a fost niciodată la un teatru profesionist, dar ştia multe poezii şi cântece.

S-a angajat la Teatrul Naţional în 1994, fiind cea mai tânără actriţă a primei scene a României. Aerele succesului nu au îmbătat-o niciodată, chiar şi atunci când a primit premii importante. Îi place să spună: „Contează munca uriaşă pe care o depui pentru a obţine recunoştinţa profesională şi să reuşeşti să-ţi păstrezi capul pe umeri, să nu te crezi buricul pământului şi să te leneveşti”. În 2004 a primit Ordinul Cultural, clasa II.

Am găsit-o pe Tania la repetiţii. Era mai să scape telefonul din mână, de surprindere, nu se aştepta să o caute vreun jurnalist de la Chişinău. „M-am făcut roşie ca o sfeclă. Este o onoare pentru mine să mă găsesc într-o astfel de publicaţie” – ştiu că Tania a fost sinceră, pentru că nu este deloc alintata presei din Moldova. Ne spune că Daria, fiica ei de şase ani, i-a schimbat viaţa, iar cariera este pe locul doi în viaţa ei. Se simte excelent la Bucureşti, pentru că se adaptează oriunde imediat. Nu a avut complexul basarabencei, a învăţat de la toţi şi din toate, colegii de la facultate îi corectau greşelile şi accentul. Profesia şi-a ales-o inconştient, iar succesul său îl explică simplu: „Nu fac compromisuri, pentru că vreau să dorm bine noaptea. Lucrez până mă lasă bateriile (dacă mă lasă)”. Este o femeie foarte ambiţioasă şi reuşeşte să facă teatru, filme de televiziune şi lungmetraje. Munceşte 20 din 24 de ore şi munca este pentru ea ca un sport de performanţă: dacă nu munceşte două zile, îşi pierde forma. Se simte bine la Teatrul Naţional. Îşi doreşte un rol... care nu i s-ar potrivi. Ar încerca să-l joace altfel, pentru că este exagerat de optimistă şi mult prea veselă pentru lumea asta în care trăim. Piesa ei preferată din teatru este „Ondin” – spectacolul de debut la TNB, iar filmele – „Patul lui Procust” şi „Occident” (Cristi Mungiu). „Patul lui Procust” nu a fost primul meu film, dar după el totul a mers la fel de bine sau dacă nu mai bine”.

Tania Popa este Tania Popa pentru că a avut putere de a le duce în spate pe toate şi a fost corectă cu sine însăşi. Şi atunci când a decis să-şi aducă familia la Bucureşti, şi a atunci când a trecut prin două mariaje şi când a decis să deschidă propriul atelier de haine, „Butterfly”. Este fericită, pentru că are vise şi este sigură că le va realiza. (rodica trofimov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

fără trecut...
eu   -  
15 Octombrie 2010, 15:04
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău