VIP Magazin
23 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Svetlana Toma. Primul sex-simbol basarabean

Svetlana Toma. Primul sex-simbol basarabean

Comentează

actriţă

Vârstă: 58 de ani
Data, locul naşterii: 24 mai 1947, Chişinău
Zodie: Gemeni
Studii: Institutul de Arte din Chişinău (1965-1969)
Stare civilă: Celibatară, o fiică, Irina Lacina
Performanţă în carieră: Premiul pentru cel mai bun rol feminin, Rada, Festivalul Internaţional de Filme Praga (1977), Diploma “Cea mai bună actriţă” a Festivalului Internaţional de Filme Panama (1977)  pentru rolul din filmul „Şatra”, Diploma Uniunii Cineaştilor şi a Comitetului de stat pentru cinematografie pentru Cel mai bun rol feminin „Vreau să cânt” (1979)
Pasiuni, hobby: îi plac pisicile
Principiu de viaţă: „Fiecare om trăieşte după o proprie filozofie. Eu nu vreau să vorbesc, să judec şi să condamn pe nimeni. Fiecare decide pentru sine”

Rolul Radei din filmul „O şatră urcă la cer” a consacrat-o în fosta URSS, dar şi peste hotarele ei. Anul trecut, la Sankt-Petersburg, a primit distincţia „Cea mai influentă actriţă a secolului al XX-lea”.

Dragostea a jucat un rol important în viaţa ei, poate cel mai mare, dar a ştiut întotdeauna să-şi păstreze libertatea şi independenţa. „Am avut doar căsătorii civile. Şi niciodată nu am trăit la bărbaţi. Apar în filme de la vârsta de 18 ani şi am avut întotdeauna banii mei. La început am închiriat un apartament, apoi mi-am procurat propria locuinţă, afirma vedeta pentru o revistă rusească. Prima ei dragoste a fost Loteanu, cel care a descoperit-o şi a marcat-o. Ea avea pe atunci 18 ani, era studentă la drept şi se visa procuror sau, în cel mai rău caz, avocat. Emil Loteanu începuse lucrul la un film nou, „Poienile roşii” şi nu avea actriţă pentru rolul principal. Svetlana a refuzat oferta lui Loteanu, dar regizorul nu accepta refuzuri. I-au trebuit câteva zile s-o convingă pe fetişcana încăpăţânată. Aşa începe cariera uneia dintre cele mai cunoscute actriţe sovietice, prima care apare dezbrăcată într-un film turnat în fosta URSS, prima care reuşeşte performanţa să fie şi fotomodel, şi încă pentru o agenţie italiană. Svetlana Toma a prezentat chiar şi colecţii de lenjerie intimă, în plină înflorire comunistă. Să fi încercat însă cineva să-i arunce vreun reproş primului sex-simbol sovietic!

Relaţia ei cu Loteanu, a fost una cu năbădăi. Despre el, Svetlana Toma povesteşte: ”A fost prima mea iubire. Eu nu mă întâlnisem cu nimeni până la el. Emil era cu 12 ani mai mare şi ştia să curteze o femeie, făcea asta după toate legile mondene. Era galant, se îmbrăca bine. În timpurile acelea nu prea aveam ce purta, dar mama lui locuia la Bucureşti şi îi trimitea lucruri frumoase. Mi-am pierdut capul când am căzut în mrejele acestui cuceritor. Loteanu a fost totul pentru mine: prieten, profesor, regizor şi un om de omenie. Când plecam la filmări, îmi împăturea grijuliu lucrurile în valiză. Apoi toate astea au dispărut. După despărţirea noastră am fugit de Loteanu în braţele lui Oleg, care era colegul meu de facultate. Nici nu-l observasem până atunci, că umblam mândră, mă filmam la Loteanu!”. Oleg Lacin a plecat din viaţă când Irina Lacina abia împlinise opt luni. Irina a moştenit caracterul mamei. Este actriţă la Teatrul „Sovremennik”.

Svetlana Toma este foarte comunicabilă, dar nu-i place să se irosească în discuţii inutile cu persoane care nu merită. Duce o viaţă tihnită, pentru că nu este recunoscută în stradă, deoarece pe ecrane, din cauza efectului optic, Svetlana Toma pare mai înaltă şi mai corpolentă. În realitate, este miniaturală. Are o poftă incredibilă de viaţă, este vegetariană, practică sportul. De la interpretarea celebrului rol, Rada, nu a adăugat nici un gram, greutatea ei este constantă – 52 de kilograme. (liliana popuşoi)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

frumoasa femee...intotdeauna mi-a placut de ea..am stiut cate ceva,,ca ar fi fost in bratele lui loteanu..sau iubit..pacat asa doamna sa fie fara noroc,,dar asta e..e foarte frumoasa..am avut ocazia so vad in chisinau mergand pe strada intamplator seara,,intro seara de toamna..esti foarte frumoasa svetlana,,sa fii sanatoasa si tu si irina ...sunt departe de basarabia si de romania=sunt in vienna la fiica mea steluta..sa te ajute domnul in toate.cu drag parascovia
parascovia din romania piatra-neamt.-basarabeanca din orhei   -  
18 Mai 2010, 20:45
Sus ↑
am citit cu drag ..Svetlana Toma.Primul sex-simbol basarabean...mi-au aparut lacrimi lacrimi in ochi..o dragoste frumoasa cu Emil loteanu,,,sa nuti para rau doamna Svetlana prima dragoste niciodata,,,pune doua fire de trandafiri galbeni pe mormantul acestui OM MARE EMIL LOTEANU=merita...cu drag parascovia verenciuc romania piatra-neamt..ma aflu la fiica mea steluta in vienna e frumoasa ca D-stra stimata Doamna Svetlana Toma.
parascovia din romania piatra-neamt,basarabeanca din orhei   -  
19 Mai 2010, 19:16
Sus ↑
``LOLI PHABAY`` The song - in first row - took me obviously thinking in YUGOSLAVIA (OLIVERA KATARINA, `` Crvena Jabuka``, THE RED APPLE * 1974, (BELGRADE Radio - Television) and that is why the film ``Tabor Ukhodit V Nebo`` LOLI PHABAY * (USSR) * Svetlana Toma ft. Rada Volshaninova, ``Cigani leti u nebo``, MOLDAVIA, 1975
ALEXANDRU CHIHAI   -  
16 Iulie 2015, 14:39
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău