VIP Magazin
26 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Svetlana Gozun. Doamna „Codreanca”

Svetlana Gozun. Doamna „Codreanca”

Comentează

coregraf, preşedinte al Asociaţiei Profesioniste a Dansului Sportiv din Moldova

Vârstă: 47 de ani
Data şi locul naşterii: 19 mai 1958, Maramonovca, Drochia
Zodie: Taur
Studii: Institutul Pedagogic „Ion Creangă”, Facultatea Educaţie Fizică
Stare civilă: căsătorită, soţul – Petru Gozun, deputat în Parlament, preşedintele Federaţiei Dansului Sportiv, Cavaler al Ordinului Republicii, fiica - Elena, trei nepoţi – Daniil, Anton şi Petru
Premii, distincţii: decorată cu ordinul „Gloria muncii”, Maestru in Artă, Antrenor Emerit al Republicii Moldova
Pasiuni: croşetatul, lecturi
Principiu de viaţă: dacă omul vrea ceva, caută soluţii, dacă nu – caută motive

Numele ei se asociază cu un fenomen care a dus faima ţării noastre „peste mări şi oceane”. „Codreanca” este mai mult decât o formaţie de dans sportiv – este un curent cultural şi politic, iar rolul Svetlanei Gozun în dezvoltarea lui este de o importanţă majoră.

Pentru ea, cariera nu este lucrul cel mai important. Şi-a propus mereu să realizeze obiectivele fixate – doar asta poate numi carieră, pe care nu o acceptă doar în ideea de a ocupa o funcţie. Nu a uitat definiţia sovietică a carierismului, care avea un sens peiorativ. Viaţa i-a fost plină de întâmplări care în fond, au şi fost decisive în alegerea meseriei. Prima - a fost apariţia lui Petru Gozun, viitorul său soţ, în şcoala nr.36, în care ea îşi făcea studiile. Era în clasa a IX-a, maestru al sportului la gimnastica artistică, membră a selecţionatei Moldovei, făcea dansuri populare - doar partiturile solo. Petru a fost cel care a determinat-o să se reprofileze către dansurile sportive. Peste câţiva ani a dorit să dea la Facultatea de Defectologie a Institutului Pedagogic - vroia să încerce altceva în afară de sport, era pasionată de biologie şi chimie. Nu a ţinut cont de concursul mare care era la specialitatea respectivă. Faptul că a picat la compunere, care era punctul ei forte, a enervat-o dar a şi ambiţionat-o enorm - peste un an a dat la Facultatea de Educaţie Fizică, fapt care i-a şi decis viaţa profesională. Înainte de absolvirea institutului a fost invitată să lucreze coregraf la internatul sportiv - avea posibilitatea să fie şi antrenor de gimnastică, dar divergenţele din cadrul federaţiei de profil au făcut-o să renunţe şi să aleagă dansurile sportive.

Postul de preşedinte al Asociaţiei Profesioniste a Dansului Sportiv nu o încântă pentru că e unul administrativ, la fel ca şi funcţia de deputat pe care o deţine soţul său. Din lipsa de timp sunt obligaţi să rezolve multe probleme într-un termen mai restrâns.

Pentru Svetlana Gozun familia este o valoare, deşi viaţa profesională a făcut ca aceasta să fie specifică. Nu este de acord cu modelul occidental de viaţă când copiii sunt „lăsaţi în libertate” la 17 ani, când aceştia îşi vizitează părinţii doar la sărbători, deşi e conştientă de faptul că educaţia deosebită din familia sa i-a ajutat enorm fiicei să înfrunte greutăţile vieţii. (marcel toma)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Doamna Gozun politica dusa de fam.Gozun in dansul romanesc nu are ce cauta in Romania ,arbitrajul fata de dansatorii romani lasa de dorit chiar daca santeti cunoscuti in europa nu trebuie sa va trageti perechile in sus ,pana la urma o sa cadeti in jos ,nimeni nu o sa va mai cheme ca arbitru si nu o sa mai vina la voi la concurs nimeni,valabil si pentru militia arbitru ;fac parte din aceiasi categorie.
arbitru   -  
25 Martie 2010, 14:17
Sus ↑
Moldova în lume la Dans Sportiv:

IDSF WORLD RANKING LIST STANDARD
...
45 - Coropceanu, Serghei - Cheptene, Marioara
71 - Sterban, Radu - Cletova, Xenia
154 - Besarab, Vladimir - Petrova, Ekaterina
...
sourse> http://idsf.net/index.tpl?style=rankinghtml&bestand=adul_st
lilik   -  
20 Aprilie 2010, 16:06
Sus ↑
da f mult mai stiti si voi ce se intimpla in lumea dansului.pt lilik...incearca tu singur sa okupi asa lokuri in topul international si apoi mai vb....iar pt arbitru....da dvs d-le arbitru din Rominia nu va trageti in sus perekile???tare ma-ndoiesc ca nu...asa ca fara comentarii de acest gen
pina   -  
27 Aprilie 2010, 13:41
Sus ↑
codreanca este clubul unde cel care are bani este stimat...dar daca ai talent si nu ai bani nu ai ce cauta acolo!fiecare se gindeste la buzunarul sau..nu vreau sa dau exemple acum!si in RM nu este apreciat deloc dansul!
fan-dance   -  
20 Iulie 2010, 23:44
Sus ↑
In toata lumea danseaza numai cine are bani. Dansul sportiv de performanta il poate practica numai cine are bani. Talentul e pe plan secund. "Codreanca" isi are meritul ei. Sunt intr-adevar buni nu se poate contesta. Cand vezi formatia de dans ramai uimit. Si pana la urma cei ce iubesc dansul apreciaza un spectacol de calitate. Sunt si eu revoltata ca e atat de important banul in acest sport si taie aripile unor copii talentati, dar asta epolitica acestui sport...
ana akids   -  
30 August 2010, 18:31
Sus ↑
Am trait peste hotare si pot sa va spun ca peste tot locul dansul sportiv este un sport foarte costisitor.
Codreanca este o scoala care mentine preturile relativ joase. Si sunt cei mai buni!
eu   -  
04 Octombrie 2010, 15:26
Sus ↑
unde va putem gasi in chisinau ca sa-mi aduc copilul
aliona   -  
19 Martie 2011, 21:23
Sus ↑
Mergem si noi la acest club de dans sintem foarte multumiți,apropo de bani nimeni nu te obliga sa pleci la concursuri inafara tării,nimeni nu te obliga sa coși rochii de sute de euro,sa zic ca sint putreda de bani ,nu .copilul are talent si merita dezvoltat,prefer sa nu merg vara in vacanta la mare dar sa fac ore particulare ca sa îmi promovez copilul.In Codreanca șint si copii la care părinții sint foarte bogați ,dar nu au succes pentru ca nu au talent.asa ca in acest sport banul nu le rezolva pe toate.Dar PINA la urma fiecare cu părerea lui.
Nonn   -  
13 Mai 2015, 19:35
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău