VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Svetlana Butnaru. În fruntea echipei sale

Svetlana Butnaru. În fruntea echipei sale

Comentează

director „Aridon”

Vârstă: 47 de ani
Data, locul naşterii: 22 octombrie 1958, Jitomir (Ucraina)
Zodie: Balanţă
Studii: Facultatea de Hidroameliorare, Universitatea Agricolă din Chişinău
Stare civilă: căsătorită, două fiice
Pasiuni: florile
Principiu de viaţă: corectitudine şi onestitate

Doar o femeie cu caracter poate conduce o afacere. Caracterul îţi dă putere, ambiţie şi inspiraţie. Svetlana Butnaru, directorul „Aridon”, a ştiut să înfrunte obstacolele urcând, treaptă cu treaptă, spre vârful carierei sale.

Este o femeie puternică, un lider care ştie să asculte alte păreri şi să ia decizii corecte şi la momentul oportun. Apreciază punctualitatea, pentru că preţuieşte foarte mult timpul oamenilor, inclusiv al ei, de aceea ne-am grăbit să nu întârziem. Ne spune că o bucură faptul că a reuşit să formeze o echipă de lucru nemaipomenită, pe care se poate baza în orice situaţie. „Chiar dacă din colectiv fac parte două generaţii absolut diferite, am realizat o „simbioză” fericită dintre cei tineri şi cei mai în vârstă. Am încredere în colegii mei, comunicarea este prioritară”, ne spune dna Butnaru, adăugând că echipa este un factor important în reuşita unei afaceri. Dar şi ea este o persoană căreia îi place să înveţe în permanenţă şi să cunoască oameni de valoare. Îi plac femeile puternice şi deştepte şi nu le înţelege pe acelea care nu au nici o iniţiativă pentru a se manifesta.

Mătuşa ei, stabilită de mulţi ani în Moldova, a fost cea care într-un fel sau altul, a determinat-o pe Svetlana să vină la Chişinău. „Veneam foarte des în vizită, lucru ce m-a făcut să vin să învăţ la facultate, iar apoi să-mi întemeiez aici şi familia”. După absolvirea Universităţii Agricole, a dedicat 14 ani domeniului hidroameliorării, activând într-o subdiviziune a ministerului de resort. Ca într-o bună zi, exact în perioada schimbărilor şi a căderii imperiului sovietic, să decidă că trebuie să meargă pe cont propriu şi să facă ceva împreună cu soţul ei. În 1992 au vizitat în premieră Turcia, de unde au adus prima lor marfă pe care au vândut-o la vechiul talcioc. Cu timpul, partidele mici au devenit mai mari, iar marfa diversă s-a canalizat în domeniul blugilor şi al articolelor din denim. Astfel, la 27 august 1996 la Chişinău se deschidea primul magazin „Aridon”. Toţi aceşti ani au însemnat muncă şi lipsuri, „până la urmă, toată oboseala acumulată s-a transformat în una plăcută, pentru că ne vedem rezultatele muncii”. „Aridon” înseamnă nouă magazine în Chişinău şi unul la Bălţi, unde se vând cei mai stilaţi blugi.  „Pentru a satisface gusturile rafinate ale doamnelor şi ale tinerelor de la Chişinău în materie de blugi, am lansat de curând renumitul brand „Miss Sixty”. De asemenea, în reţeaua noastră este prezentă marca „Levi’s”, foarte mult apreciată de bărbaţi”. Dna Butnaru îşi aduce aminte că primii ei blugi, de un albastru-închis, i-a cumpărat din Bulgaria. Era o pereche de „Levi’s”.

Îi place să-şi trăiască viaţa alături de fiicele sale, să împartă cu ele experienţa dobândită. „Ele mă pun la curent cu ultimele tendinţe ale modei şi împreună mergem la expoziţiile specializate din Europa. Cea mică este chiar interesată de o afacere în domeniu. Mă bucur că suntem prietene şi că pot şi eu apela la sfatul lor. Încerc să le spun că viaţa nu este doar un drum imprevizibil, ci o cursă cu lucruri şi locuri noi, cu provocări, în care tu decizi traseul”. De aceea fericirea şi viitorul fetelor sale reprezintă pentru ea cel mai important lucru din viaţă. (rodica trofimov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău