VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Silvia Radu. Femeia nr. one la Union Fenosa

Silvia Radu. Femeia nr. one la Union Fenosa

Comentează

vicepreşedinte corporativ Union Fenosa Moldova

Vârstă: 34 de ani
Data, locul naşterii:  27 februarie 1972, Hânceşti
Zodie: Peşti
Studii: Universitatea din Navarra, Spania (Managementul Afacerilor); USM (Facultatea de Drept şi cea de Limbi Străine), Academia de Administraţie Publică de pe lângă Guvernul RM( Relaţii Internaţionale)
Pasiuni, hobby: sportul şi lectura
Principiu de viaţă: Doreşte-ţi ce-i mai bun, evită ce e rău şi primeşte tot ce-ţi vine.

Zâmbeşte atât de cald, are o voce atât de lipsită de duritate, încât este foarte greu să-ţi imaginezi că această femeie este a doua persoană într-o companie solidă şi cu titlu de principal investitor străin.

E chiar difícil să-ţi închipui că ar putea să bată cu pumnul în masă, alunga pe cineva afară din birou şi că ar fi capabilă de gesturi pe care şi le-ar putea permite la nervi o femeie-conducător. Silvia Radu nu intră în această categorie. Metaforic vorbind, ea ar putea opri un război cu o floare.

În diferite perioade ale vieţii a fost marcată de oamenii pe care i-a cunoscut şi de circumstanţele în care s-a aflat. “De fapt, ne influenţează tot ce ne înconjoară, însa noi până la urmă, suntem singurii responsabili de ceea ce facem. Trebuie să recunosc că familia şi fiul meu  au un rol aparte în ceea ce sunt eu astăzi”.

Cariera sau succesul nu face fum în jurul ei. Silvia este absolutamente conşientă de faptul că după fiecare linie de sosire urmează o altă linie - de plecare, şi că după fiecare succes urmează o nouă provocare. Este cea care îndrăzneşte să înainteze, chiar dacă ceilalţi sunt siguri că trebuie să stea pe loc. Nu admite să fie compătimită şi, dacă nimereşte într-o furtună, va merge cu spatele drept înainte, fără să arate că-i este frig. “A te opri înseamnă a rămâne în urmă, – afirmă Silvia Radu. Reuşita este acolo unde inteligenţa este folosită pentru a crea şi nu pentru a distruge, unde diplomaţia evită să ajungă ipocrizie, unde însuşi succesul nu se confundă cu aroganţa, unde frumuseţea nu arată ridicol, unde autoritatea nu te face tiran, simplitatea nu-ţi reduce din valorile personale, lucrul nu te face sclav, iar bogăţia avar.”

“Poziţia mea la Union Fenosa este doar rezultatul unui proces evolutiv”, mai spune Silvia. Sigur că pentru un bărbat este un pic jenant să aibă alături o femeie care la treizeci este atât de sus. Dar ca să-i împace pe toţi şi pe toate, “ne-am aşezat, toate părţile interesate, la masa negocierilor şi am încheiat un tratat de pace prin care s-au stabilit hotarele la ceea ce este admisibil şi inadmisibil. Spre exemplu, nu este admisibil să ne ne petrecem weekendul în familie. Nu este admisibil să nu pleci în concediu împreună cu familia. Este admisibilă practicarea sportului în mod separat, în cazul în care părţile nu manifestă acelaşi interes pentru un anumit tip de sport. Şi tot aşa. Astfel s-a făcut pace”.

Silvia Radu, după cum afirmă chiar ea, are o viaţă  plină de trăiri profunde, evenimente neaşteptate, schimbări dramatice, persoane interesante şi succes. Este femeia pe care viaţa a făcut-o puternică. În familia ei contează copiii, dragostea şi respectul reciproc, în carieră – profesionalismul, iar când se stinge lumina, se gândeşte că şi-ar dori o insulă, numai a ei. O insulă pe care să fie doar vară. Pentru că iarna nu-i  place, din cauza că-i  este frig. (rodica ciorănică)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

am lucrat la firma 'savtels'srl, fre orhei ,in calitate de maistru,am fost impus sa ma concediez din propria initiativa ,motivul ,nu eram dotati cu instrumente,haine,si utelajile necesare pentru a petrece lucrarile in siguranta.,lucru dupa orele de lucru nu erau platite, eu puneam intrebari ,dumnealor nu prea le placea....
anonim   -  
28 Mai 2015, 22:55
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău