VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Silvia Luca. Fermecată de teatru

Silvia Luca. Fermecată de teatru

Comentează

actriţă

Vârstă: 36 de ani
Data şi locul naşterii: 26 ianuarie 1968, Orhei
Zodie: Vărsător
Studii: Institutul de Cinematografie din Moscova (ВГИК)
Stare civilă: căsătorită, un fiu
Premii, distincţii: desemnată de trei ori „Actriţa anului” de către UNITEM, menţiuni la numeroase festivaluri internaţionale
Pasiuni: lecturi, călătoriile exotice
Principiu de viaţă: să dormi liniştit şi să nu faci rău

Este una dintre cele mai în vogă actriţe de teatru de la noi, a făcut şcoala la Moscova, a cunoscut cei mai buni critici din domeniu. Are parte de toate: familie fericită, carieră, dar şi „prieteni” invidioşi. Aparent mică şi neajutorată, este însă o fire puternică atât în viaţă, cât şi în meseria pe care o face.

A făcut balet de mică şi a vrut să se facă balerină, dar părinţii nu au lăsat-o să plece la studii la Sankt-Petersburg pe când avea 11 ani. Ei vroiau să-şi vadă fata doctoriţă, dar ideea n-a încântat-o niciodată. Dragostea pentru artă şi frumos i-a rămas în suflet şi după absolvirea şcolii, a văzut anunţul în ziar şi a mers la probe la Moscova. Acolo a trecut şcoala profesorilor de la ВГИК Anatoli Romaşin şi Evgheni Matveev – cei care au format-o şi au influenţat-o profesional enorm. A urmat o persoană pe care a stimat-o extrem de mult – regretatul critic de teatru Valentin Silvestru de la Bucureşti. I-a plăcut tot timpul să comunice, să colaboreze cu el, sinceritatea lui a făcut-o să vadă teatrul dintr-o altă perspectivă – altfel decât a unui actor.

Nu crede că ceea ce e legat de teatru poate fi conceput ca o profesie sau carieră - vocaţia le domină pe ambele. Teatrul nu ţine de o meserie – odată călcată scândura scenei nu te poţi vindeca, chiar dacă faci altceva – nu te tămăduieşti definitiv.

Silvia Luca susţine că succesul se bazează pe mult talent, cunoaşterea profesiei şi inteligenţă. În caz contrar, succesul este ca un bluf, ţine puţin şi se sparge ca un balon de săpun. Este căsătorită cu Sandu Vasilache, regizorul - şi el din breaslă - fapt ce i-a făcut un tot întreg viaţa şi profesia. Dacă n-ar fi avut un soţ din domeniu, sigur, ar fi avut probleme - nu fiecare bărbat este pregătit să înţeleagă modul de viaţă a unei actriţe de teatru.

Nu are o viaţă liniştită, dar este una împlinită şi interesantă. În jur se întâmplă foarte multe lucruri noi, iar acesta şi este farmecul profesiei. Deşi exteriorul nu o arată, e o fire destul de expansivă, atunci când o domină emoţiile, fiind şi Vărsător, poate spune tot ce are pe suflet. Poate fi însă şi liniştită. Expresia „pisica blândă zgârâie rău” parcă s-ar referi şi la ea.

Pe scara valorilor sale pune pe primele locuri înţelegerea şi încrederea. În familie are parte de acestea, nu şi în meserie, pentru că se confruntă cu elemente negative precum invidia etc. Seriozitatea în meserie e factorul cel mai important – nu-i plac cei ce întârzie sau care n-au chef de muncă: dacă te-ai apucat să faci un lucru trebuie să-l faci, dacă nu – dă-te la o parte. Îi place felul în care lucrează actorii - oamenii de artă ştiu să se concentreze chiar dacă în viaţă par a fi nebuni.
Visele pe care le-a avut în plan sentimental şi profesional s-au realizat. Vrea să-şi vadă familia sănătoasă şi să joace roluri cât mai multe, să călătorească în ţări exotice – China sau India. (marcel toma)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău