VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Sanda Filat. O femeie cu personalitate

Sanda Filat. O femeie cu personalitate

Comentează

psiholog, lector la Institutul de instruire continuă

Vârstă: 33 de ani
Data, locul naşterii: 11 iunie1972, Chişinău
Zodie: Gemeni
Studii: Facultatea de Psihologie, Universitatea “Al. I. Cuza” (Iaşi)
Stare civilă: căsătorită, doi copii
Performanţă în carieră: Master în psihologie
Pasiuni, hobby: sport, limbi moderne, puzzle
Principiu de viaţă: Să trăieşti „aici şi acum”

Înainte de toate este o femeie fericită, pentru că are o familie şi doi copii minunaţi. Pentru Sanda Filat nu a contat cariera, ci anii şi clipele dedicate celor apropiaţi care au răsplătit-o cu un dar de nepreţuit – iubire. Cariera abia urmează să şi-o construiască, are planuri frumoase în acest sens şi speră să fie de folos pentru mai mulţi oameni.

Fără a exagera, Sanda Filat recunoaşte că persoana care i-a marcat viaţa este nimeni altul decât soţul ei pe care l-a cunoscut în timpul studenţiei. Alături de el se simte împlinită, poate spune că este o norocoasă. Facultatea nu şi-a ales-o uşor, a fost o cale lungă, plină de căutări. Nu a dat greş. Psihologia o ajută de cele mai dese ori să conştientizeze că viaţa este generoasă. Ştie să-i aprecieze pe cei din jur şi să se bucure de micile plăceri de zi cu zi. „Se poate spune că mi-am dezvoltat oarecum o abilitate de a face faţă adversităţilor şi a da un sens vieţii mele, ca şi cum m-aş afla într-o relaţie mult mai strânsă cu mine însămi, cu ceilalţi şi cu ceea ce am ales să fac în viaţă”. Pentru ea, comunicarea a devenit foarte importantă. Se simte bine acolo unde poate întotdeauna învăţa ceva nou, iar „cunoştinţele mele pot fi utile şi altora. Cu atât mai mare este satisfacţia cu cât realizezi că aceste cunoştinţe îi ajută pe oameni să-şi rezolve anumite probleme, să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii”.

Nu s-a apucat de meserie imediat. Şi-a dedicat anii celor doi copii – Luca şi Iustina, de care este foarte mândră. În competiţia casă-serviciu, încearcă să dea prioritate la ceea ce este mai important la moment. Acum, când copii sunt în clasele primare şi au nevoie de multă atenţie din partea mamei, îşi ia minimum de ore la serviciu pentru a avea mai mult timp pentru familie. Sanda spune că cel mai important lucru într-o familie e să-ţi accepţi partenerul de viaţă şi pe membrii familiei aşa cum sunt ei, să-i iubeşti aşa cum sunt ei. „Este uşor de spus, dar greu de făcut. Şi totuşi cine va reuşi, se va bucura de dragostea şi aprecierea celor mai dragi. Şi ce poate fi mai important într-o familie?”, mărturiseşte dna Filat.

Nu am ezitat să o întrebăm pe dna Filat care este portretul psihologic al femeii moderne. Răspunsul l-am aflat imediat. Înainte de toate o femeie de succes are personalitate. Ea se evidenţiază pe fundalul  altor femei prin tenacitate, prin pasiunea cu care se dedică activităţii alese. Ea ştie să-şi  pună scopuri şi ştie cum să le atingă. „Aş spune că femeia zilelor noastre este o luptătoare şi merită toată admiraţia pentru că reuşeşte într-adevăr să fie de “trei ori femeie”. În ceea ce o priveşte, e devreme să vorbească de nişte planuri profesionale, dar cu siguranţă, ceea ce o caracterizează este mişcarea, aşa că oricum va merge înainte. Sanda Filat ne spune că cel mai mult în viaţă contează iubirea... în toate formele sale. (rodica trofimov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

O femeie de nota10
Semantic   -  
02 Aprilie 2010, 20:25
Sus ↑
Minunata femeie!!!!!!
Intotdeauna te uiti la barbat... si iti dai seama ce femeie este linga el...
Un cuplu ideal.
Luci   -  
22 Iunie 2010, 22:43
Sus ↑
O Doamna supla, fina, de o inteligenta rara si cu o inima MARE, MARE!
aurica   -  
25 Decembrie 2010, 18:11
Sus ↑
da interesanta doamna. simpla si totoadata complicata.si e femenina
yo   -  
14 Februarie 2011, 23:41
Sus ↑
Da, cred ca sanda filat e de sase ori femeie! Model de feminitate, maternitate si sotie de prim ministru! Chair ne mindrim cu dumneata!
Lee   -  
17 Octombrie 2011, 21:57
Sus ↑
Un exemplu pentru doamne si domnisoare
Liudmila   -  
10 Februarie 2012, 21:39
Sus ↑
interesant''''', cum sa despartit////////ha ha
alondra   -  
20 August 2012, 22:52
Sus ↑
O femeie cu personalitate adevărat....a-și spune de nota 10......dar. ....Păcat ca s-a destrămat o așa Familie ....Prezentatoarea putea găsi si un Celibatar.Succese Dna Sanda!!!
Rada   -  
25 Iunie 2014, 23:48
Sus ↑
Frumoasa si cu calmitate de invidiat...
Maria   -  
07 Ianuarie 2015, 22:55
Sus ↑
Frumoasa si cu calmitate de invidiat...
Maria   -  
07 Ianuarie 2015, 22:55
Sus ↑
Frumoasa si cu o calmitate de invidiat
Maria   -  
07 Ianuarie 2015, 23:00
Sus ↑
Frumoasa si cu o calmitate de invidiat
Maria   -  
07 Ianuarie 2015, 23:00
Sus ↑
tak derjati
eu   -  
19 Februarie 2016, 21:41
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău