VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Regina Lochner. Privighetoarea din ambasadă

Regina Lochner. Privighetoarea din ambasadă

Comentează

Prim-secretar în Ambasada Germaniei, şef-adjunct al Misiunii

Vârstă: 41 de ani
Data, locul naşterii: 25 aprilie 1964, Siegen, Germania Zodie: Taur
Studii: Studii administrative , Academia Ministerului German al Afacerilor Externe
Stare civiă: Căsătorită, nu are copii
Pasiuni, hobby: Cântă muzică de operă, citeşte, scrie eseuri
Principiu de viaţă:  Să fii împăcat cu Dumnezeu şi cu lumea

Matematic vorbind, Regina Lochner este o ecuaţie cu mai multe necunoscute. Combate pe rând toate răutăţile spuse vreodată despre nemţi – că sunt rigizi, reci, oficiali si aroganţi. Este suficient să stai cu ea de vorbă o oră, ca să mai vrei să stai o oră.  Chiar şi după asta însă  un muritor de rând tot nu înţelege – ce au în comun un funcţionar şi o artistă?

Cu o modestie care te face să roşeşti, Regina consideră că este doar un funcţionar neimportant, care vrea să facă tot ce ştie mai bine. Crede ca succesul este bun, dar nu pe primul loc în viaţă. „Sunt oameni care nu au succes, dar sunt respectaţi şi invers. Niciodată nu am ţinut să am funcţii înalte. Pentru mine este mai important să am prieteni”.

În munca încearcă să fie cât mai corectă cu lumea. Se bucură că nu este cea care decide cui să dea viză Schengen. „Este  o mare responsabilitate si n-aş vrea să fiu în situaţia de a spune nu oamenilor”.  

Până aici am discutat cu Regina-oficialul. Există însă şi o altă Regina, diametral opusă celei care ţine cuvântări, semnează acte şi şlefuieşte imaginea Germaniei în lume. După serviciu, în locul doamnei de fier apare artista. Pasiunea ei este opera, însă dna Lochner nu s-a limitat doar să o asculte.  Cu un profesor de canto şi mult-mult arbeiten, ea a ajuns să cânte pe scenă ca o adevărată profesionistă. „Fără muzică aş exploda. În cântec îmi înec neplăcerile. Dacă în viaţa mea ar fi numai muncă, aş fi foarte nefericită”.
S-a măritat  aproape ca moldovencele - la 24 de ani, cu un bărbat mai în vârstă, deja cu o poziţie în societate. „Îi datorez multe lui Gunter, fară el n-aş fi reuşit tot ce mi-am propus. Mi-a fost alături întotdeauna. Îmi place să fiu puternică şi independentă la ambasadă, acasă însă caut altceva”.

Este greu să-ţi imaginezi că această femeie are şi regrete. Şi regretele Reginei sunt însă foarte constructive: ”Îmi pare rău că nu am învăţat să cânt la pian, că nu am studiat mai multe limbi străine, că nu am făcut mai mult sport. N-am fost niciodată în Anglia şi mi-ar plăcea  să o văd. Însă în linii mari, sunt împăcată cu mine, sper să nu fie doar părerea mea”

În Moldova, Regina spune că se simte minunat, mai ales pentru că îi plac oamenii de aici. În special le admiră pe femei, care după părerea ei sunt foarte puternice şi responsabile. Totuşi, dna Lochner este puţin dezamăgită de pasivitatea moldovenilor, care au tendinţa să accepte totul aşa cum li se dă, fără a cere drepturi, egalitate şi libertate.  Se bucură că în Moldova, s-au produs schimbări în ultimii ani, însă acestea se simt mai mult la Chişinău.  Satul, spune Regina, rămâne a fi frumos doar pentru turişti. Cei care văd realităţile de acolo, nu-l prea consideră romantic. (tatiana ţîbuleac)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

nu este
doina   -  
04 Octombrie 2011, 17:17
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău