VIP Magazin
23 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Raluca-Mihaela Costache. Omul potrivit la locul potrivit

Raluca-Mihaela Costache. Omul potrivit la locul potrivit

Comentează

expert în comunicare şi relaţii publice, senior consultant, BDR Associates

Vârstă: 30 de ani
Data naşterii: 13 martie 1976
Zodie: Peşti
Studii: Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, Departamentul  Limbi Orientale
Stare civilă: căsătorită
Performanţe în carieră: cel mai tânăr Team Leader desemnat pentru derularea unui proiect internaţional în R. Moldova; trainer în comunicare şi relaţii publice internaţionale în cadrul unor instituţii academice române, precum SNSPA Bucureşti
Pasiuni, hobby: muzică – într-o altă viaţă, mi-ar plăcea să cânt operă; literatură – partenerul care nu te trădează niciodată; Rusia – încă nu înţeleg de ce...
Principiu de viaţă: vreme este pentru toate   

Raluca Costache este şeful Departamentului Relaţii cu Clienţii al Agenţiei BDR Associates din România şi directorul biroului regional al BDR Associates în Republica Moldova. A venit la Chişinău acum patru ani. Capitala a primit-o sfios şi a lăsat-o să descopere în timp străzile, grădinile, modelele de gândire. Cel mai mult i-a plăcut deschiderea oamenilor de a primi un prieten în mijlocul lor, un partener de lucru cu un model nou de comportament.

“Cele mai semnificative schimbări în viaţa mea profesională şi personală au fost determinate mai degrabă de oameni deosebiţi, mai puţin de situaţii în care am „nimerit” în mod fericit”. Într-un top al momentelor decisive ar include Revoluţia, intrarea în echipa Agenţiei BDR Associates şi venirea în R. Moldova. Cu aproape 8 ani în urmă, era lector şi profesor de engleză la Ploieşti, când a primit din partea Cătălinei Stan, preşedinte al Agenţiei BDR Associates, o propunere de colaborare pentru un proiect derulat de BDR Associates şi finanţat de UNICEF România. Ulterior, Cătălina i-a propus un angajament pe termen extins, spunându-i: „Să nu-mi spui că vrei să te întorci la definitivat!” – un examen care o promova ca profesor cu drepturi depline. În 2002, după experienţa acumulată în cadrul echipei la Bucureşti, Raluca Costache venea pentru prima oară la Chişinău pentru a conduce un proiect finanţat de Banca Mondială în domeniul reformei sănătăţii  – campania de informare publică „Oameni sănătoşi, viitor sănătos”.

„Cei aproape patru ani petrecuţi la Chişinău au însemnat o învestire cu o imensă încredere, o experienţă profesională deosebită într-un mediu nou, un contact cu o altă mentalitate şi aşteptări diferite. Experienţa din Moldova a reprezentat în mod categoric, acea „călătorie a lui Ulise” la capătul căreia te simţi şi eşti alt om”.  Raluca crede foarte mult în ceea ce construiesc oamenii şi mai puţin în şansă. Poate de aceea îi place sloganul pe care agenţia l-a ales pentru a marca cei zece ani de activitate: „Să nu te îndoieşti vreodată că un grup restrâns de oameni poate schimba lumea. Căci dintotdeauna aşa a fost”. În domeniul în care lucrează, succesul implică echipă, viziune, perseverenţă, dar şi concesii, poate chiar renunţări, puterea de a o lua de la capăt atunci când pare imposibil. „Succesul e ca atunci când ajungi în vârful muntelui. Până acolo trebuie să te motivezi ca să învingi oboseala, trebuie să înfrunţi pericole dacă trebuie, să accepţi că poate să te prindă şi ploaia neacoperit. Dar când ajungi în vârf, ţi se deschide în faţa ochilor toată priveliştea şi splendoarea; atunci poţi să vezi celelalte piscuri, poţi să-ţi doreşti să ajungi la ele, să evaluezi efortul pe care l-ai depus şi apoi să porneşti mai departe, acceptând că s-ar putea să fii nevoit să şi cobori uneori”.

Activează într-un domeniu delicat, dar foarte important în societatea modernă. Echipa BDR a obţinut succes prin creativitate şi inovaţie. Proiectul pe care l-a condus Raluca Costache şi-a atins toate scopurile propuse în prima fază. Ulterior, Banca Mondială a acordat o prelungire de 18 luni, recunoscând succesele notabile atinse de BDR Associates. În Moldova, alături de BDR Associates, Raluca a dezvoltat şi alte proiecte de PR şi comunicare pentru companii din sectorul privat sau pentru organizaţii internaţionale, printre acestea Tetra Pak, Lafarge, Cisco, CNFA, Asociaţia Investitorilor Străini. Profesionalismul este cuvântul care îi caracterizează activitatea. În plan personal, apreciază simţul umorului şi sentimentul de libertate. (rodica trofimov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău