VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Raisa Gonciar. Femeia care are grijă  de suflet

Raisa Gonciar. Femeia care are grijă de suflet

Comentează

psiholog-bioenergetician, Expert feng shui

Locul naşterii: Edineţ
Zodie: Scorpion
Studii: Institutul Pedagogic din Bălţi, Facultatea de Limbi Străine; USM, Facultatea de Psihologie şi Filosofie
Performanţe în carieră: Maiestru internaţional Feng-Shui, Maiestru cosmoenergetician
Pasiuni, hobby: Ioga, cărţile, dansul, călătoriile
Principiu de viaţă: Cunoaşte-te pe tine însuţi!

În meseria ei prin care aduce armonia şi sănătatea,  aplică tot ce a învăţat în această viaţă -  tehnologii curative chineze, indiene, tibetane. Este preocupată de individ şi de sufletul lui. Altfel, la ce i-ar mai trebui omului lumea întreagă dacă îşi pierde sufletul? - spune Raisa Gonciar.

La început, viaţa ei a fost ca o minge aruncată la extreme, cu mari pierderi materiale şi sufleteşti. Acum este sigur  pe drumul de a fi împlinită. Şi această cale armonioasă chinezii o numesc DAO. Pentru ea cariera nu este decât sentimentul de realizare personală. Iar succesul – şi mai simplu – împăcarea cu sine.

Ea zice că şi-a ales meseria corect. Mai bine zis, meseriile. Cu prima - limbile străine - a urmat sfatul părinţilor. Cu a doua – şi-a ascultat inima. Povestea ei i-a scris-o viaţa însăşi, ca acum, peste ani, să vadă că fiecare mic rău care i s-a întâmplat, i-a adus binele.

Lucra la “Teleradio-Moldova” pe la sfârşitul anilor ’80 şi şefa ei de acolo, o rusoiacă cultă şi puţin severă, Valeria Şumcova, o învăţase multe lucruri importante: cum să procedeze într-o anume situaţie, cum să vorbească, cum să se îmbrace. Ca reacţie foarte îndrăzneaţă la unul din sfaturile şefei, a făcut trei asigurări băneşti şi a ajuns să trăiască din 40 de ruble pe lună. Timp de cinci ani a adunat o sumă de bani. “Puteam lua o maşină, dar nu aveam nevoie de ea, - îşi aminteşte Raisa. Mă preocupa Omul – ce face, cum gândeşte, ce gândeşte, de ce.” Şi atunci când întâmplarea  i-a adus în faţa ochilor un anunţ despre un curs de bioenergie, fitoterapie, aromaterapie şi meditaţie, a scos toţi banii de pe cont, fără a ezita o clipă şi …a primit un certificat care confirma calificarea ei în medicina netradiţională. Îi era ruşine să se folosească de el. I se părea că ştia prea puţin.

Dar anume acest certificat aparent fără valoare i-a schimbat viaţa.  A urmat la Londra şcoala lui Alice Bailey, specialist în ştiinţe metafizice. Raisa a fost prima elevă din fostul lagăr socialist. A urmat trainingul în Mexic, însuşind psihologia transpersonală, meditaţia Vippasana, respiraţia Holotropică. A urmat nivelul doi al studiilor în Spania, unde a cunoscut tehnologiile curative ale Vibraţiilor induse. În India, a studiat yoga şi meditaţia şi unele metode Aiurvedice. În Malaiezia este iniţiată  într-o nouă ramură spirituală – Feng-Shui, foarte populară acum şi în Modova. 

Visează să iniţieze la Chişinău un Centru spiritual, aşa cum există în Europa, unde fiecare om ar putea să se autocultive, să-şi dezvolte valorile spirituale, să-şi studieze sufletul şi să-şi evidenţieze ce are mai bun. Manifestă compasiune pentru câinii vagabonzi – starea lor denotă nivelul moral al societăţii. “Visez, zice Raisa, să fac pelerinaje către locurile de putere spirituală a Terrei, precum Tibetul, Nepalul, Pustiul Sahara, Peru.”  (rodica ciorănică)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

imi doresc adresa d-nei,de serviciu.
tatiana   -  
27 Februarie 2012, 18:19
Sus ↑
http://www.ram-russia.com/contacte-md/
Coordonator pentru Moldova, Russia şi CSI - Raisa Gonciar
Е-mail : raisa_rich@yahoo.com
Tel./fax. : Chişinău /373 / 22 / 49 79 15
Mobile: /373 / 79384888
www.ram-russia.com
http://vk.com/id87020991
Pentru tatiana   -  
18 Noiembrie 2012, 01:48
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău