VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Paulina Zavtoni. Actriţa - conferenţiar universitar

Paulina Zavtoni. Actriţa - conferenţiar universitar

Comentează

actriţă

Vârstă: 64 de ani
Data, locul naşterii: 26 octombrie 1941, Chişinău
Zodie: Scorpion
Studii: Conservatorul de Stat „Gavriil Musicescu”
Stare civilă: Văduvă. Copii: Lucia Galac şi Constantin Haret
Performanţă în carieră: Artistă Emerită a Republicii, medalia Meritul Civic
Pasiuni, hobby: Grădinăritul, beletristica
Principiu de viaţă: Bunătatea şi talentul vor salva lumea. Vorba dulce mult aduce

Este o fire dinamică şi interesantă. S-a făcut cunoscută datorită gamei de activităţi atât în lumea teatrală, cât şi în cea universitară, însă viaţa ei  rămâne Teatrul „Luceafărul”.

Teatrul „Luceafărul” este indisolubil legat de numele ei.  45 de ani Paulina Zavtoni a rămas fidelă unui singur teatru, dar nu a stat o clipă locului. Îi cunoaştem vocea de la radio, când sonoriza spectacole la teatrul radiofonic, nu o putem uita din spectacolele televizate. Este singura actriţă cu titlul de conferenţiar universitar care, în timp ce predă, este angajată şi la teatru.

Paulina Zavtoni se face remarcată prin efervescenţă.  Acesta este epitetul care o defineşte, pentru că are capacitatea de a ilumina prin prezenţă. Secretul ei este contactul viu cu oamenii. „Profesia e ca şi dragostea şi se alege o singură dată în viaţă. Dacă nu te căsătoreşti cu persoana potrivită, vei fi nefericit în căsnicie. Exact aşa e şi cu profesia. Dacă o alegi pe cea nepotrivită, nu-ţi va aduce nici fericire şi nici satisfacţie.”

Din acest punct de vedere nu a dat greş. S-a căsătorit cu omul pe care îl iubea, regretatul actor Spiru Haret care, în drum  spre Institutul Agrar a văzut în curtea conservatorului o domnişoară cu cosiţe blonde. Ca să fie alături de cea care l-a străfulgerat la inimioară, a uitat de agronomie şi a dat admiterea la Conservatorul „Gavriil Musicescu”. Toată lumea îi invidia când îi vedea la braţ. Este elegantă, are gust pentru lucrurile frumoase, a ştiut întotdeauna să strălucească. „Eu frumoasă? Dar nu sunt frumoasă, poate simpatică am fost”, glumeşte Paulina Zavtoni, în timp ce privim pozele ei „de pe când eram tânără şi înaltă”. Reluând firul poveştii de iubire, trebuie să vă mai spunem că ulterior s-au căsătorit şi au avut doi copii minunaţi care, la rândul lor, nu s-au depărtat prea mult de meseria părinţilor. „Fiica mea, Lucia, este profesoară la Academia de Arte, fiul, Constantin, este actor, cuscrii mei sunt actori şi ei, aşa că noi suntem o adevărată dinastie de artişti”, povesteşte Paulina Zavtoni.

Cariera ei a fost marcată de Nadejda Aroneţcaia: „Dacă nu mă întâlneam cu ea la cercul dramatic de pe lângă “Moldova-Film” pe care-l frecventam, nu ştiu dacă ajungeam aici. Aroneţcaia m-a sfătuit să merg la actorie şi eu i-am dat ascultare. Aşa am ajuns să îndrăgesc meseria asta. Dar de multe ori, norocul omului constă şi în omul pe care îl are alături. Dacă în familie e bine, dacă e bună înţelegere, linişte şi pace, atunci îţi reuşeşte şi meseria. Eu cred că femeia trebuie să facă mai multe concesii. Am intuit acest lucru şi l-am urmat şi cred că nu am dat greş. Motivaţia e următoarea, pentru bărbaţi, serviciul este pe primul plan, iar familia este un refugiu, unde se încarcă de energie şi poftă de viaţă. Iată de ce femeia trebuie să-i asigure acest mediu armonios şi dătător de forţe. Şi când le reuşeşti pe astea, le reuşeşti şi pe celelalte. Eu am născut la un interval relativ scurt doi copii, am reuşit să-mi păstrez cariera şi familia, pentru că am ştiut să-mi ordonez corect priorităţile. La temelie trebuie să stea familia, dragostea pentru omul iubit, bunătatea.” (liliana popuşoi)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău