VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Lucia Berdos. În veşnică căutare

Lucia Berdos. În veşnică căutare

Comentează

patroana salonului de frumuseţe „CRISTIS”

Vârstă: 34 de ani
Data, locul naşterii: 29 august 1971,  Floreşti
Zodie: Fecioară
Studii: Facultatea de Istorie, USM
Stare civilă: căsătorită, doi copii
Premii: Premiul VIP 2002
Pasiuni, hobby: Arta în general, muzica, sportul şi limbile străine. „Îmi place să cânt la vioară”
Principiu de viaţă: Să găsesc armonie şi frumos în tot ce mă înconjoară

Deşi îi place ceea ce face, este într-o perioadă de căutare, de autodefinire. Ar vrea să facă şi altceva. Sau poate tot asta. Dar într-o altă  formulă. Autocritică, perfecţionistă, mai mult o fire creativă decât o dură femeie de afaceri, Lucia caută noi forme de autoexprimare, ceva ce ar defini-o mai mult.  

Cariera este pentru ea doar expresie a personalităţii. „E un mod de a gândi, de a vedea lucrurile,” afirmă Lucia. Cum este succesul? „ Nu cred că am un răspuns. Nu merg niciodată pe definiţii. Orice etapă la care am tins să ajung şi chiar am ajuns, nu e decât o treaptă spre următoarea etapă.

Succesul este întotdeauna rezultatul muncii. Ca o definiţie relativă, pot spune că totul începe de la un gând care mai târziu este transpus într-un proiect. Şi atunci când proiectul ia viaţă şi dă un rezultat foarte bun, cel dorit, se poate vorbi despre succes. Dar dacă  peste un timp, se compară acest succes cu o altă realizare, el pare nesemnificativ. Când salonul nostru a ieşit învingător la Campionatul Moldovei la coafură, ne-am bucurat enorm şi am fost foarte mândri să reprezentăm ţara la Paris, alături de alte 48 de state. Vă daţi seama câte emoţii şi cât de fericiţi ne-am simţit fiind admiraţi în inima Parisului, la Louvru, de un foarte serios juriu internaţional? Şi faptul că am ocupat locul VI, a fost o adevărată performanţă pentru noi.

Dar şi această stare a fost relativă şi trecătoare, un pas spre altă etapă. Cred că anume din această totalitate de stări se şi creează succesul.”

Dar ceea ce face Lucia  acum, face cu satisfacţie. Îi place să urmărească trendurile din domeniu, să analizeze tot ce e modern şi nou. Ceea ce contează pentru ea e armonia în relaţiile dintre oameni, ordinea, lipsa de agresivitate. Crede că fiecare trebuie să aibă libertatea de a alege şi respectă alegerea altora.  „În viaţă e mai importantă însăşi viaţa”, afirmă Lucia. „Şi dragostea, cea pentru fiecare zi pe care o trăieşti, pentru tot ce faci, pentru oamenii care te înconjoară. Cred că până la urmă doar două lucruri contează pentru un om, indiferent cine ar fi el - afecţiunea şi înţelegerea familiei.

Trebuie să acceptăm că, într-o căsnicie, indiferent din ce unghi am aborda subiectul, nu este important cine are dreptate, dar ce este drept. Este absolut imposibil ca doar unul dintre cei doi să fie cu adevărat fericit. Fericirea o pot gusta sau amândoi, sau nici unul. Fără respect reciproc, nu poate dura nici o căsnicie. Cineva spunea că poţi avea totul în viaţă, cu condiţia că îl ajuţi suficient pe celălalt să obţină ceea ce îşi doreşte. Alegerile, nu circumstanţele dau savoare vieţii. Iar viaţa pentru mine nu e decât o continuă mişcare înainte.”

Îi place să descopere oamenii, lucrurile, dar şi pe sine însăşi. Se priveşte des într-o oglindă imaginară. Se opreşte pentru o clipă pentru a analiza ceva şi pentru a-şi zâmbi o dată în plus. (rodica ciorănică)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău