VIP Magazin
26 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Lorina Bălteanu. La început a fost... poezia

Lorina Bălteanu. La început a fost... poezia

Comentează

liber profesionist

Vârstă: 45 de ani
Data, locul naşterii: 1 decembrie 1960, Pecinişte, Rezina
Zodie: Săgetător cu Capricorn
Studii: Institutul de Literatură „M. Gorkii” din Moscova, poezie
Stare civilă: Căsătorită, o fiică, Smaranda
Pasiuni, hobby: Să fac case şi să le locuiesc
Principiu de viaţă: „Tot mai departe...”

Tot ceea ce facem sau spunem, influenţează într-o formă sau alta pe cei din jurul nostru. Fără influenţă nu există succes. Lider înnăscut, carismatică şi inteligentă, poetul, publicistul şi designerul Lorina Bălteanu este, pe bună dreptate, o femeie la superlativ.

Este într-atât de firească, încât ne lasă să credem că în viaţa asta toate vin de la sine. Lorina este o persoană influentă şi conştientă de influenţa pe care o exercită asupra celor din jur. Pentru a-i înţelege caracterul, e suficient să ştiţi cum se autocaracterizează: „Încă nu am plictisit pe nimeni”.  Sfidând toate prejudecăţile şi tabuurile unei societăţi mioritice, a născut la 42 de ani, pentru că atunci a simţit ea că e momentul, şi nu pentru că „a vrut să fie în rând cu lumea”. Ambiţia este, totuşi, una dintre trăsăturile de bază ale caracterului său: „. Te asigur că, dacă pregătesc o cină, am ambiţia numaidecât să pun drapelul naţional pe mămăligă. Altfel nu se poate”.

Perseverenţa şi felul în care ştie să motiveze şi să organizeze oamenii cu care lucrează sunt uluitoare. Fiind în permanenţă urmărită de toată lumea, Lorina este conştientă de ceea ce este şi încotro se îndreaptă.

În viaţa Lorinei au existat mai multe începuturi, ea traversând cu succes câteva etape ale vieţii. La început a fost... poezia, Lorina absolvind Institutul de Literatură „Maxim Gorki” din Moscova. De ce poezie? „Poezia m-a ales pe mine”. Este, probabil, singura dată când Lorina n-a ales, ci s-a lăsat aleasă. Ce a urmat?  „Când m-am măritat, m-am lăsat de poezie. Nu poţi fi şi poet şi fericit în acelaşi timp”. Apoi a fost cea care a deschis Fundaţia Soros în Moldova. Lorina însă neagă că meritul i-ar aparţine întru totul: „Cu sau fără mine, George Soros oricum ar fi ajuns şi în Republica Moldova”.

Cum au ajuns a se succede în viaţa ei toate astfel încât să rămână mereu pe val? „M-a marcat întâlnirea cu George Soros. Mi-a schimbat viaţa Valeriu Loghin, iar Smaranda mi-a influenţat cariera”. Carieră pentru Lorina Bălteanu înseamnă să faci bine ceea ce faci. Să faci ce îţi place – acesta este crezul ei în viaţă. Secretul unei căsnicii perfecte constă în libertatea pe care o dai celuilalt - tot de la Lorina citire.

O fi visând frumos femeia care anul trecut a lansat o linie proprie de bijuterii fanteziste, care se bucură de mult succes acum în Franţa: „Vise? Frânturi... Dimineaţa le trec cu vederea şi-mi caut de treabă”. (liliana popuşoi)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a cumpara bijuteri si pe net
monica
monikaa@moch.gov.il
monica   -  
16 Decembrie 2010, 21:14
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău