VIP Magazin
23 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Lorena Bogza. În fruntea topurilor de audienţă

Lorena Bogza. În fruntea topurilor de audienţă

Comentează

realizator şi prezentator al emisiunii „În Profunzime”,  editor de ştiri, reporter, filolog

Vârstă: 35 de ani
Data, locul naşterii: 23 aprilie 1971, judeţul Neamţ, România
Zodie: Taur
Studii: Universitatea de Stat din Moldova
Stare civilă: necăsătorită
Pasiuni, hobby: chitara, gătitul şi îngrijirea florilor de cameră
Principiu de viaţă: Poţi pierde orice, mai puţin demnitatea. Pentru orice problemă există o soluţie

La 30 noiembrie 2004, în spaţiul PRO TV Chişinău apărea o nouă emisiune interactivă, în direct, ce-şi propunea să analizeze fenomene şi probleme din societatea moldovenească. Primul invitat al Lorenei Bogza, realizatoarea emisiunii, a fost chiar preşedintele Vladimir Voronin. De la lansare, audienţele „În Profunzime” au crescut constant, iar ratingul Lorenei Bogza demonstrează că este jurnalista care îşi face meseria cu maxim talent şi profesionalism.  

Viaţa ei s-a schimbat într-o zi de vară, la 18 august 1991, când a urcat într-un autobuz Ikarus  cursa Suceava-Chişinău. A fost o mare dorinţă de-a ei, încă din anii de şcoală – să-i cunoască pe cei care vorbesc aceeaşi limbă cu ea, oameni pe care i-a admirat ani de zile la televizor. Evenimentele din august 1991, puciul de la Moscova şi Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova, au făcut-o pe Lorena Bogza să rămână la Chişinău. A vrut să vadă cu ochii ei cum îşi manifestă moldovenii dorinţă de a fi liberi. A venit, i-a plăcut şi a uitat să plece. S-a aruncat, alături de jurnaliştii moldoveni, în apele tulburi ale democraţiei. Apărută parcă din altă lume, cu o română invidiată de mulţi colegi, s-a înscris la Facultatea de Litere (deşi a visat să se facă gimnastă, idolul ei fiind Nadia Comăneci) şi s-a angajat reporter la Agenţia de ştiri BASA-press. Cea mai fericită întâmplare a vieţii însă s-a întâmplat în 1996, când Cătălin Giosan i-a propus un contract de colaborare cu PRO TV Chişinău. Până a se deschide postul, a lucrat în calitate de corespondent al PRO TV Bucureşti.

„Până acum, cariera a fost cel mai important lucru din viaţa mea. PRO TV Chişinău mi-a oferit cele mai multe satisfacţii, m-a determinat să încerc să mă depăşesc pe mine însămi, să nu-mi fie frică să încerc să fac ceva nou. Mi-a dat siguranţă şi încredere în mine”, spune realizatoarea emisiunii „În Profunzime”, care îşi propune să analizeze pe înţelesul tuturor consecinţele deciziilor politice, să aducă în faţa telespectatorilor funcţionari care să răspundă la întrebările ce îi preocupă pe oameni. „De asemenea, vrem să prezentăm personalităţile şi dintr-un punct de vedere personal. Ne-am propus ca prin această emisiune să-i determinăm pe cei care ne urmăresc să înţeleagă, să gândească, să comunice, să hotărască, să-şi dorească şi să nu se limiteze la “asta-i situaţia!”, spune Lorena despre emisiunea sa.

Fiecare emisiune a adus ceva nou şi a conţinut declaraţii tari în diverse domenii – politic, social, cultural. Îi este greu să spună care a fost cea mai de succes: „Cea mai aproape de sufletul meu este emisiunea realizată cu Pavel Stratan, pentru că am avut revelaţia de a cunoaşte un om cu totul altfel decât l-am văzut până atunci”.

Este o femeie exigentă, perseverentă, dar sensibilă, generoasă, sociabilă, fidelă, care ţine la confort (şi la cafeaua de dimineaţă). Îşi doreşte cel puţin un copilaş şi o familie împlinită. Pentru ea contează să se poată uita cu demnitate în ochii oamenilor şi să ştie să preţuiască ceea ce are. „Şi să rămâi tu însuţi”, a mai adaugat Lorena. (rodica trofimov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

TINEO TOT ASA CU EMISIUNEA IN PROFUNZIME
DAN   -  
25 Septembrie 2010, 23:43
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău