VIP Magazin
23 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Leonida Lari. Scriitoarea

Leonida Lari. Scriitoarea

Comentează

senator în Parlamentul României

Vârstă: 56 de ani
Data şi locul naşterii:  26 octombrie 1949, Bursuceni, Sîngerei
Zodie: Scorpion
Stare civilă: căsătorită, 3 copii.
Pasiuni, hobby: pictură, muzică, şah
Principiu de viaţă: Corectitudinea în toate situaţiile pe care mi le oferă soarta.

Leonida Lari este basarabeanca ajunsă în Parlamentul României pe listele PRM în trei legislative: 1996, 2000 şi 2004. Numele ei, vehiculat azi en-gros în presa română, a fost cândva un ideal pentru mulţi conaţionali de-ai noştri. Este singura femeie care a declarat, în faţa a zeci de mii de basarabeni, că se logodeşte cu Ştefan cel Mare. Este cetăţean de onoare al oraşului Bacău şi în 1996 este  Cavaler al Ordinului R. Moldova.

Scriitoarea. Aşa a preferat să îi spunem, atunci când am contactat-o la Bucureşti. Apoi, încercând să îi explicăm ce vrem de la ea, ne-a “obligat” să rostim pe de rost una dintre poeziile sale. Ciudată în comportament, dar şi în răspunsurile la întrebările care i le-am adresat, dna Lari, potrivit presei din România, a devenit unul dintre cele mai pitoreşti personaje ale Partidului România Mare.

Pe timpul când R. Moldova trecea prin Mişcarea de Renaştere Naţională, Leonida Lari era urmată de zeci de mii de moldoveni, gata să-şi dea viaţa pentru valorile supreme ale neamului nostru. Brusc însă ea a dispărut, regăsită fiind azi lângă cele trei fiice ale sale. Declaraţia ei de venituri, făcută publică, nu însumează mari averi şi nici interese majore în activitatea sa.
Nu acceptă cuvântul carieră, pentru că, spune ea, uneori oamenii de nimic îşi fac cariera prin ipocrizie şi mediocritate în politică. În schimb, cel mai important lucru pentru ea rămâne porunca lui Dumnezeu – de a ne împlini darul şi menirea pentru care am fost creaţi. A fost marcată de suferinţa românilor din Basarabia lipsiţi de Ţară, din Nordul Bucovinei, din Banatul Sârbesc, din Cadrilater şi de întâlnirile cu entităţi metafizice de dincolo de ceea ce se vede, se aude şi e greul pământului. “În jurul Planetei Terra, afirmă scriitoarea, există un spaţiu informaţional care conţine trecutul, prezentul şi viitorul, chiar şi vocile celor care au plecat în spaţii cu alte dimensiuni. Acolo pot pătrunde şi eu în zilele de post negru, rugăciune şi meditaţie”. Pentru doamna Lari-Iorga, până şi valorile succesului rezultă din înţelepciunea biblică şi sunt credinţa, speranţa şi dragostea.

Cel mai important trofeu pentru eroina baricadelor din ‘92 rămâne Premiul Academiei Române pentru poezie, “Mihai Eminescu”. “Am, pur şi simplu, caracter. Prietenii, colegii, oamenii de la Chişinău ştiu foarte bine de câte ori am văzut moartea cu ochii împreună cu Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Nicolae Dabija, părintele Buburuz, în momente de grea cumpănă, când apăram viaţa mulţimilor revoltate de ocupanţii teritoriilor noastre”, spune politicianul controversat. Întrebând ce contează pentru ea cel mai mult în viaţă, ne-a răspuns: “Să nu-mi pierd în lume sufletul dat de Dumnezeu, suflet izvorât din rărunchii universului”. Iar în carieră, important este spiritul şi afirmarea pe Terra şi dincolo de ea, pentru că viaţa şi creaţia continuă şi dincolo de Pământ. Îi place bunătatea şi libertatea şi contestă răutatea şi dependenţa. Vrea ca toate bucuriile ei spirituale să fie bucurii pentru toată lumea de bună credinţă. (ileana rusu)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
leonida lari   -  
02 Mai 2011, 16:43
Sus ↑
brawo sukcese !!!
nividimka   -  
12 Iulie 2011, 20:36
Sus ↑
Una din cele mai frumoase femei pe care leam văzut
VASN   -  
20 August 2011, 12:06
Sus ↑
:D
sanda   -  
01 Noiembrie 2011, 12:11
Sus ↑
Sa-i fie tarana usoara!
Valeria   -  
12 Decembrie 2011, 23:03
Sus ↑
a fost o scriitore buna

paula   -  
13 Decembrie 2011, 17:16
Sus ↑
mias dori sa gasesc pe net textul insula de repaus daca ma puteti ajuta va rog
vika   -  
10 Ianuarie 2014, 21:05
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău