VIP Magazin
26 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Larisa Popova. Născută să învingă

Larisa Popova. Născută să învingă

Comentează

spotivă. campionă olimpică la canotaj

Vârstă: 48 de ani
Data, locul naşterii: 9 aprilie 1957, Tiraspol
Zodie: Berbec
Studii: Institutul Pedagogic „Ion Creangă”, Facultatea de Educaţie Fizică
Stare civilă: căsătorită, o fiică şi  doi nepoţi
Premii, merite: Maestru Emerit al Sportului, numeroase menţiuni de stat. Campioană olimpică, vice-campioană olimpică, triplu campioană mondială
Pasiuni: croşetatul, în măsura în care îi permite timpul
Principiu de viaţă: Totul se face spre bine

Este mai mult decât campioană olimpică, sportivă de performanţă, pedagog sau om de afaceri. Şi-a fixat cele mai înalte obiective, tot timpul reuşind să obţină ce şi-a propus. Este o învingătoare, dar nimic nu i-a picat din aer: pentru a obţine cele dorite a dat dovadă de multă muncă şi ambiţie.

Larisa Popova face parte din categoria de oameni despre care se spune că se nasc campioni – oriunde s-ar fi aflat a făcut totul pentru a obţine cele propuse. De mică a făcut sport – baschet, atletism sau canotaj – ultima probă fiind cea în care s-a şi afirmat la cel mai înalt nivel. A fost o simplă elevă care frecventa secţia de canotaj la Şcoala Sportivă din Tiraspol, până când antrenorul i-a propus o cărţulie din seria „Stelele sportului mondial”, despre triplul campion olimpic la canotaj Veaceslav Ivanov. După ce a lecturat-o, „s-a îmbolnăvit” de dorinţa de a obţine cele mai înalte performanţe, atât în sport, cât şi în viaţă. Fata fără mari pretenţii s-a transformat pe loc într-o viitoare campioană, a ţinut tot timpul să fie la curent cu toate, să cunoască mai multe în domeniul care o interesează.

Viaţa i-a reuşit atât în sport, cât şi în plan personal. N-a fost pusă în faţa dilemei de a alege între carieră şi familie – soţul a urmat-o tot timpul: când i-a fost antrenor, după care, în cantonamentele de pregătire când făcea parte din lotul unional. Drumul spre Olimp a fost dificil - a trebuit să dea serios din coate şi pentru că s-a confruntat cu situaţii mai puţin ortodoxe. Le-a rezolvat şi pentru că are „caracter” – o calitate care i-a jucat uneori şi festa.

După ce a coborât de la stelele performanţei pe tărâmul pedagogic s-a ciocnit de diverse probleme, a decis să lanseze o afacere de familie: să crească iepuri după tehnologii speciale elaborate de profesorul Mihailov din Sankt-Petersburg. Are parte de destule bătăi de cap, dar este o afacere pe care familia Popov o dezvoltă ani în şir, iar în prezent îşi încearcă puterile în domeniul publicităţii. Face afaceri şi pentru că nu acceptă să fie întreţinută de copii – dimpotrivă, face totul pentru a-i ajuta. Pentru ea, familia a contat şi contează cel mai mult în viaţă. (marcel toma)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău