VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Ina Vieru. Miss în afaceri

Ina Vieru. Miss în afaceri

Comentează

proprietară a restaurantelor „Pani Pit” şi „Robin Pub”, a patiseriei „Delice d’Ange”

Vârstă: 37 de ani
Data, locul naşterii: 3 aprilie 1968,  Chişinău
Zodie: Berbec
Studii: Facultatea de Fizică Aplicată (USM)
Stare civilă: căsătorită, doi copii
Premii, performanţă în carieră: ”Miss Moldova” (1990), doctorat la Academia de Ştiinţe în domeniul semiconductoarelor
Pasiuni, hobby: călătorii, tenis, dansuri de salon
Principiu de viaţă: Fii optimist! Când se închide o uşă, se deschide alta

Este o femeie de afaceri de succes. Conduce două restaurante şi o patiserie, unele dintre cele mai solicitate din Chişinău. Presupunem că aţi şi servit deja un ceai şi o tartaletă de ciocolată la „Delice d’Ange”, fiind absorbiţi de atmosfera europeană a localului. Ina Vieru are un stil calm, dar eficient al afacerilor. Ştie ce vrea şi obţine ceea ce-şi doreşte prin muncă şi insistenţă.

Ascultam cu interes tot ce-mi povestea Ina Vieru despre cele mai importante evenimente din viaţa ei. Au fost unele care i-au schimbat-o definitiv, dar nu regretă acum. Puţini ştiu că Ina Vieru este prima Miss Moldova (1990). Avea 22 de ani şi era pasionată de dansuri, fapt ce a determinat-o să participe la primul concurs de frumuseţe de la Chişinău, prezentat de însuşi Iurii Nikolaev. Încoronată de succes, a avut foarte multe propuneri de a-şi face o carieră de manechin, însă le -a refuzat pe toate. A decis să-şi continue lucrul în domeniul ştiinţei. Povesteşte cu zâmbetul pe buze despre cinci ani petrecuţi la Academia de Ştiinţe, unde a făcut diverse experimente, scriindu-şi concluziile şi observaţiile pentru doctorat. Deoarece viitorul de savant nu i se părea captivant, a păşit cu multă îndrăzneală pe un alt drum – total necunoscut, începând afacerile de la zero împreună cu soţul ei. „Cariera este pentru mine realizarea creativă a ambiţiilor personale. Lucrul cel mai important în afaceri e faptul să studiezi şi să te perfecţionezi în permanenţă”, spune Ina Vieru, care la ora actuală este considerată una dintre cele mai de succes femei de afaceri.  Patiseria „Delice d’Ange” este o adevărată bijuterie culinară, unde orice capriciu legat de prăjituri, torturi este imediat satisfăcut. Cu o pronunţată notă franceză, localul este vizitat şi de foarte mulţi străini. Ideea de a deschide o patiserie după modelul francez a luat naştere după vizitarea Parisului.

„Pentru a realiza acest proiect, am petrecut mult timp în Franţa, studiind literatură şi apoi făcând mai multe stagieri împreună cu echipa mea. Am prelucrat foarte multe reţete, atât cele clasice franceze, cât şi din patiseria universală, oprindu-ne la cele mai reuşite. Cel mai greu a fost începutul. Cert e faptul că atunci când îţi doreşti ceva foarte mult, în drumul tău întâlneşti multe persoane şi lucruri care apar ca să te ajute în realizarea visului. Sunt convinsă că nu sunt simple coincidenţe, dar ceva mai mult”, mărturiseşte dna Vieru. Ideea renovării restaurantului „Robin Pub” a venit după altă călătorie, de data asta din Marea Britanie. Inspirată de stilul localurilor din Londra, Oxford, Cambridge, a încercat să reproducă atmosfera de acolo, dar şi să păstreze maximul de confort pentru clienţi. Este o femeie de afaceri foarte activă şi dacă are o idee, merge până la realizarea deplină a acesteia. Ca orice femeie (din Moldova) a întâmpinat greutăţi în lumea businessului şi a trebuit să înfrunte veşnicele stereotipuri că locul femeii este la bucătărie şi să demonstreze că şi o femeie are cunoştinţe şi poate conduce cu succes o afacere. „E adevărat, Moldova e ţara bărbaţilor şi femeilor le vine greu să se afirme. Dar numai femeile sunt capabile să se dăruiască totalmente muncii. Pentru mine este foarte important sprijinul soţului şi când îl simt, pot lucra cu putere înzecită. Încă o sursă de inspiraţie, ce nu se compară cu nimic din lume sunt copiii mei”.

Valorile succesului pentru Ina Vieru sunt unice – satisfacţia muncii şi mândria pentru rezultatul final. „Cred că una dintre cele mai bune trăsături ale caracterului meu este insistenţa şi dorinţa de a duce la bun sfârşit ceea ce am început”. (rodica trofimov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

BRAVO INNA ESTI O MANDRETE DE DOAMNA ADEVARATA !!!
MARIA GRAUR   -  
24 Februarie 2011, 20:19
Sus ↑
mas insura cu asa o doamna
$a$a   -  
24 Septembrie 2011, 19:55
Sus ↑
imi doresc ca si fata mea sa fie ca tine
vieru valentin   -  
16 Noiembrie 2011, 20:41
Sus ↑
sunteti de nota 10
olesea   -  
30 Ianuarie 2012, 19:05
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău