VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Heather M. Hodges. Diplomaţie la “patru ace”

Heather M. Hodges. Diplomaţie la “patru ace”

Comentează

Ambasadorul SUA în Republica Moldova

Vârstă: 59 de ani
Data, locul naşterii: Cleveland, Ohio, SUA
Zodie: Săgetător
Studii: diploma de licenţă în Limba Spaniolă a Colegiului St. Catherine din St. Paul, Minnesota şi diplomă de masterat a Universităţii din New York
Stare civilă: necăsătorită
Pasiuni, hobby: Câinii, muzica, îi place sa colecţioneze obiecte de artă, sa ia lecţii de tenis
Principiu de viaţă : Să munceşti mult, şi să-ţi placă ceea ce faci   

Frumoasă, elegantă, parfumată cu un strop de feminitate şi înarmată cu un simţ al umorului aproape nediplomatic, Heather Hodges nu poate să nu-ţi placă.  Este descrierea prescurtată a visului american: putere, influenţă, libertate şi posibilităţi.  Este greu să nu o admiri, chiar dacă nu ai nevoie de viză pentru America.

Cel mai ruşinos moment într-un interviu cu un ambasador, este atunci când aflându-te la reşedinţa sa, înconjurat de consilieri, reportofoane, drapele şi alte componente ale protocolului, trebuie să întrebi: “Ce zodie sunteţi, doamnă ambasador, şi câţi ani aveţi?” Din fericire, ambasadoarea SUA este născută în anul Câinelui şi fiind totodată mare amatoare de câini, discuţia s-a legat. Rocky, un terrier respectabil  şi stăpânul desăvârşit al casei, a fost cel care a dat tonul discuţiei. “Mi-au plăcut câinii încă din copilărie, dar fiind mereu la şcoală, ei au stat mai mult cu tata sau mama, care îi hrăneau şi îi răsfăţau. În final, treceau de partea lor.  Acum Rocky este într-adevăr câinele meu.” Spunând asta, Heather Hodges ne arată o altă pasiune de-a sa, care a prins contur odată cu apariţia lui Rocky - o superbă colecţie de artă cu specific canin. Acum aceasta a ajuns să enumere zeci de picturi, sculpturi, figurine din ceramică, şi alte piese unicale. Deşi este o americancă sadea, dna Hodges preferă să ambaleze politica şi progresul american, într-un înveliş european. Este recunoscută pentru colecţia sa inepuizabilă de pantofi, bijuterii şi costumele ”la patru ace”. Este în primul rând femeie, chiar dacă face o muncă de bărbat.

Despre munca sa, dna ambasador poate vorbi ore în şir. Iar dacă nu are la dispoziţie prea mult timp, darul de orator o ajută să spună esenţialul în câteva minute. “Îmi place să fiu ocupată mereu şi îmi place ceea ce fac. Singurul lucru pe care îl regret este că nu am ajuns mai devreme în serviciul diplomatic. Am devenit diplomat la 33 de ani.  Pe timpuri, se întâmpla mai rar ca femeile să meargă pe acest drum. Cred ca aş fi reuşit mai multe.” Şi-a ales meseria de diplomat, deoarece a vrut să călătorească, deşi peste ani a înţeles că socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg ( aici diplomaţie –n.r). “Când ajungi ambasador într-o ţară, nu prea ai timp să te plimbi prin lume. Eşti şi trebuie să fii mai mult pe loc. Încerc totuşi să cunosc cât mai mult din realităţile ţării în care mă aflu. Merg des în satele Moldovei să văd cum trăiesc oamenii de acolo.” Tot în week-end-uri, dna Hodges merge să-i cunoască pe artiştii moldoveni. A vizitat deja câteva studiouri ale pictorilor şi spune că de fiecare dată este impresionată de talentul şi potenţialul moldovenilor. Mare amatoare de frumos, anume ea a fost cea care a adus în Moldova “noaptea de artă”, care va ajunge degrabă la cea de-a treia ediţie. Este un eveniment de care s-a îndrăgostit în Peru şi care presupune în egală măsură promovarea artiştilor şi caritate. “Sper că într-o zi va deveni la fel de popular ca şi festivalul vinului”.  

Aşa cum îi stă bine unei femei puternice, Heather Hodges nu are modele de viaţă.  “Nu pot spune că admir pe cineva în mod special, sunt însă oameni cu care lucrez şi ale căror calităţi le admir. Încerc să fac totul cum ştiu mai bine. Mă consider o persoană deschisă, directă şi onestă cu lumea din jur”.  Consideră că Moldova s-a schimbat mult în ultimii ani.  În special, dna ambasador se bucură de faptul că primul pas al Parlamentului actual a fost decizia comună a deputaţilor de a lucra împreună pentru integrarea europeană a Moldovei. (tatiana ţîbuleac)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău