VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Aurelia Vasilică. Enigmatică şi cuminte

Aurelia Vasilică. Enigmatică şi cuminte

Comentează

redactor-prezentator, TV Moldova 1

Vârstă: 34 de ani
Data, locul naşterii: 21 septembrie 1971, Coropceni, Teleneşti
Zodie: Fecioară
Studii: Facultatea de Defectologie, Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, actualmente îşi face studiile la Academia de Administrare Publică
Stare civilă: căsătorită, o fiică, Diana
Premii: „Antena de aur”- cel mai bun prezentator de ştiri (2003), medalia „Mihai Eminescu” (2004)
Pasiuni, hobby:  încearcă să o crească frumos pe fata ei; este pasionată de fotografie, sport şi călătorii
Principiu de viaţă: Trăieşte-ţi viaţa cu dragoste, fără a renunţa la vise

Se pare că televiziunea a fost creată pentru ea: distinsă, frumoasă, cu o voce deosebită, Aurelia Vasilică ne aduce în fiecare seară buletinul de ştiri de la TV Moldova 1. Este încântătoare, are o putere enigmatică ce izvorăşte din interior, în ciuda vulnerabilităţii de suprafaţă.

Senzaţia că în curând va împlini 30 de ani i-a provocat o criză profundă. I se părea că imediat ce va păşi acest prag, va deveni foarte bătrână şi nu va mai trebui nimănui (acum are 34 şi se simte mult mai tânără!)... În dimineaţa „jubileului”, însă, a trăit sentimente ciudate. Se simţi alta, mai matură, renăscută parcă din cenuşa sufletului ei. „Mi-am dat seama că totul este prea frumos ca să las să treacă pe neobservate şi că orice clipă merită trăită. Pentru că soarta este generoasă cu mine, pentru că am o familie, am un copil, părinţi, rude, prieteni, pentru că am timp să-mi transform visele în realitate”, spune astăzi Aurelia Vasilică. De atunci, descoperă mereu căldura familiei, dragostea soţului şi exuberanţa Dianei (visul ei cel mare e ca în familia lor să mai apară un bebeluş). Râde: „Aş putea să mă văd îmbătrânind alături de ei”.

După facultate, a participat la concursul anunţat de Televiziunea Moldovei. A fost la început crainică - prezenta programul emisiunilor. Mai târziu, nu a rezistat tentaţiei şi a mers la concursul  pentru prezentatorii de ştiri. „Pot să spun că munca pe care o fac acum este cu siguranţă ceea ce îmi place cel mai mult. Televiziunea m-a crescut, mi-a oferit clipe unice, pe care puţini oameni le cunosc şi, mai presus de toate, m-a ţinut cu picioarele pe pământ şi cu mintea limpede”. Printre cele mai dragi apariţii în faţa publicului sunt concertele de gală, Aurelia fiind alături de marii maeştri Mihai Munteanu, Maria Bieşu, Gheorghe Zamfir. A prezentat cu respiraţia întretăiată seratele de creaţie a inegalabililor Nicolae Botgros, Eugen Doga, Nicolae Sulac. Răsplata pentru munca ei sunt scrisorile şi oamenii care o opresc pe stradă, care-şi spun opiniile. Aşa realizează că mesajul ei ajunge la destinaţie. „Pentru mine contează ceea ce cred telespectatorii. Aş vrea să pot schimba realitatea şi să aduc în casele oamenilor doar ştiri bune”. Televiziunea i-a oferit şansa de a cunoaşte personalităţi şi valori, deşi în copilărie îşi imagina un viitor de medic şi o viaţă la sat.

Este o prezenţă plăcută, delicată. Îi place să se îmbrace elegant. Împreună cu fiica, merge la film, teatru, frecventează expoziţii de pictură. Îi place cinematografia (filmele ei preferate sunt  „Legendele toamnei”, „Parfum de femeie”, „La vita e bella”). Tot ce-i oferă echilibru în viaţă sunt cele două puncte de sprijin – familia şi serviciul: două insule într-un ocean agitat numit „existenţă”. (rodica trofimov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

foarte frumoasa si inteleapta femee.
nadejda   -  
06 Martie 2011, 02:09
Sus ↑
A fost la noi la universitate impreuna cu V.Frumusachi acum 2 luni. Sunt profenionisti in domeniu, dar si persoane foarte placute. Sunt la jurnalism si Aurelia Vasilica este modelul meu!!!
Valeria   -  
19 Ianuarie 2012, 01:03
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău