VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Angela Ciobanu. Din dragoste

Angela Ciobanu. Din dragoste

Comentează

actriţă

Vârstă: 35 de ani
Data, locul naşterii: 17 octombrie 1969, Soroca
Zodie: Balanţă
Studii: Şcoala-Studio “V.Nemirovici-Dancenko” pe lângă teatrul “MHAT - A.P.Cehov” din Moscova (1992), specialitatea actor de teatru şi film
Stare civilă: căsătorită, un fiu, Marin
Performanţă în carieră: Premiul pentru Cel mai bun duet, împreună cu Ion Mocanu în spectacolul „Conu’ Leonida faţă în faţă cu reacţiunea”, premiul UNITEM,  Cea  mai bună actriţă în rol principal, Domnişoara Cucu, spectacolul „Steaua fără nume”, premiul UNITEM 1995, Cea mai bună actriţă pentru un rol principal, Doamna Boza, spectacolul „Polul Sud”, premiul UNITEM, 2003, Premiul Iurie Matei în Teatru, ediţia a VI-a, 2004
Pasiuni, hobby: muzica, cultivarea florilor, ikebana, lectura
Principiu de viaţă: Credinţa, familia, meseria. Să faci ceea ce-ţi place şi să fii sincer

Organică, dinamică este astăzi, fără îndoială, una dintre cele mai valoroase actriţe de teatru de la noi. Îşi face meseria cu dăruire, iar orice rol pe care îl realizează, e de parcă ar fi singurul şi cel mai decisiv din viaţa ei. Este genul de om despre care obişnuim să spunem că unde pune el mâna, pune şi Dumnezeu mila.

Actriţă de caracter, Angela Ciobanu şi-a dorit la început să fie cântăreaţă, iar muzicalitatea vocii este încă una dintre calităţile ei distinctive. Preferă să nu dea amănunte despre ce o ajută să creeze chipurile pe care le aduce în scenă, dar întreaga ei fiinţă respiră cu şi prin teatru. Personajele cărora le dă viaţă sunt foarte convingătoare, atenţia şi minuţiozitatea cu care lucrează fiind impecabile. Manifestând o sete molipsitoare de cunoaştere, Angela Ciobanu caută întotdeauna să prindă momentul ca să se refugieze în lecturi şi în lumea ei de vise şi idei. „Dacă ar fi să mă gândesc acum ce mi-a marcat viaţa, voi spune că există câteva etape când am simţit „marea schimbare”.  Studiile pe care le-am făcut la Moscova, avându-l ca profesor pe Oleg Tabakov, evident mi-au marcat viaţa în domeniul carierei. Apoi o altă schimbare a survenit în momentul în care am aflat că sunt însărcinată. Era o nouă etapă a vieţii mele pe care am primit-o cu bucurie. Ulterior, un rol important în viaţa mea l-a avut regizorul italian Andreea Battistini, prin intermediul căruia am cunoscut teatrul italian”.

„Cariera şi viaţa de familie se împacă foarte bine, asta şi datorită faptului că soţul meu, Ion Mocanu, este actor şi mă înţelege perfect.  În plus, el este şi prietenul meu cel mai bun.. E şi un noroc să ai un soţ înţelegător alături.   Secretul unei căsnicii fericite, consider, constă în dragostea şi ajutorul reciproc pe care şi-l acordă unul altuia”, ne spune Angela care, la întrebarea ce contează cel mai mult pentru ea, ne răspunde: „Important e ca în familie să fie pe primul loc dragostea. Iar în carieră – adevărul în scenă”.
 Încă una dintre calităţile care îi sunt proprii este sinceritatea. De asemenea, Angela Ciobanu este omul care nu-şi afişează niciodată grijile şi tristeţile: „Eu nu pun pe umerii altora necazurile şi tristeţile mele. Ştiu foarte bine că orice om îşi doreşte să fie ascultat, iar eu sunt un bun ascultător, poate prin asta se şi explică faptul că lumea se adună în jurul meu”, mărturiseşte actriţa.

Publicul o răsplăteşte cu recunoştinţă, prietenii o admiră, iar soţul şi fiul, vorba lui Coşbuc, „o pierd din ochi de dragă”. „Cred în vise deosebite. Am visat de două ori în viaţa mea vise adevărate. Pe celelalte, gen, dacă te visezi mireasă, dacă visezi sare sau nu ştiu ce, nici nu le iau în seamă”. (liliana popuşoi)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

profesor ţi-a fost V.Bogomolov şi nu O.Tabocov...
eu   -  
15 Octombrie 2010, 15:09
Sus ↑
e profesoara mea de actorie si as putea spune ca e un om deosebit, chiar sincer si mereu intr-o buna dispozitie, are un fel unic si e mereu originala..pur si simplu o ador...si cei care o invidiaza nu au decit..pentru ca voi nu o sa ajungeti niciodata ca ea, e o femeia in toata firea, o femeie in intregul sens al cuvintului , bravo Angela Ciobanu!
Ana Zagorodniuc   -  
21 Decembrie 2010, 22:22
Sus ↑
anisoara ai inca multe sa inveti de la viata....
...   -  
11 Martie 2011, 19:48
Sus ↑
AS VREA S-O REVAD PE ANGELA CIOBANU... CUM AR FI POSIBIL? POATE CINEVA SA MA AJUTE...?
ELLA   -  
19 Martie 2011, 17:01
Sus ↑
ANGELA CIOBANU MA BUCUR MULT PENTRU TINE.
ANGELA BUTUC   -  
01 Decembrie 2011, 14:05
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău