VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Anastasia Lazariuc. Cea mai iubită moldoveancă la Bucureşti

Anastasia Lazariuc. Cea mai iubită moldoveancă la Bucureşti

Comentează

interpretă, de muzică uşoară

Vârstă: 52 de ani
Data, locul naşterii: 6 iulie 1953,  Băcioi, Ialoveni
Zodie: Rac
Studii: Institutul de Arte „Gavriil Musicescu”
Stare civilă: Divorţată. Doi copii - Andrei şi Ileana
Performanţă în carieră: Artistă Emerită
Pasiuni, hobby: Muzica, natura „Ţin foarte mult la oameni, dar îmi plac animalele, pentru că avem ce învăţa de la ele - sunt mai corecte vizavi de legile universului decât noi, oamenii”
Principiu de viaţă: „Cine se trezeşte mai devreme, mai departe ajunge” şi m-am condus după principiul ăsta, pentru că degeaba eşti talentat dacă nu munceşti. Dacă te trezeşti mai devreme şi munceşti mai cu sârg, eşti puţin mai departe decât cel care zice: „Mamă, ce talentat sunt!”, dar doarme până în mijloc de zi”

Apariţia ei pe scena noastră a fost o adevărată revelaţie. Indubitabil, este posesoarea uneia dintre cele mai bune voci din spaţiul românesc la ora actuală. Are un stil deosebit şi o manieră distinctă de interpretare, calităţi care i-au adus statutul de vedetă.

Viaţa ei este asemeni unei telenovele, un exemplu de reuşită şi succes. Conştientă că viaţa e făcută din rău şi bine, greutăţile nu au descurajat-o, din contra, a păşit cu încredere şi cu sufletul deschis spre ziua de mâine. Mai simţim încă fiorii care ne încearcă în momentul în care auzim „Ca prima oară”, „Mama”, „Fuga”, „Bucuraţi-vă”...

Viaţa Anastasiei Lazariuc e un şirag lung şi strălucitor de perle albe. Are doi copii frumoşi şi o carieră impresionantă. Ce a fost dispusă să sacrifice ca să ajungă aici?  „Dacă am divorţat, vă daţi seama că nu am sacrificat, dar s-au sacrificat de la sine nişte lucruri. În viaţă nu poţi să le ai niciodată pe toate. Este greu să-ţi găseşti un partener care să stea cuminte acasă şi să aştepte până te întorci, mai ales dacă eşti femeie şi trebuie să pleci. Pentru mine era prea târziu să mă mai întorc, să aleg să stau acasă. Am simţit atunci că ar fi păcat pentru o viaţă să mă transform într-o femeie casnică, atâta timp cât puteam să fac mai multe. La un moment dat, lucrurile se aleg. E complicat. Nu mă apuc să dau reţete nimănui, pentru că fiecare dintre noi este un om aparte şi biografiile noastre nu se repetă niciodată”, afirmă vedeta.

„Categoric, singură nu aş fi reuşit în viaţa asta şi nimeni, niciodată nu ar putea să reuşească singur. Marele meu noroc e că am întâlnit în drumul meu oameni de bună-credinţă, care au crezut în talentul meu şi în bunul meu simţ, fapt ce i-a determinat să-mi fie alături în momentele grele. Eu, fiind o fată destul de simplă de la ţară, puteau foarte uşor să-mi deschidă uşa şi să mă trimită de unde am venit, dar pentru că mă vedeau foarte dornică să fac ceea ce îmi doream şi foarte îndrăgostită de muzică, m-au ajutat să-mi realizez visul”. Printre aceştia sunt Oleg Miştein, fostul conducător al formaţiei “Orizont” cel care a descoperit-o, muzicologul Aurelian Dănilă, realizatorii TV şi radio Svetlana Frumusache, Anton Oncuţă, Igor Bolboceanu, Grigore Dolinţă, compozitorii şi poeţii Constantin Rusnac, Ion Aldea-Teodorovici („Piesele lui Ion sunt cele cu care m-am lansat şi ar fi putut să nu mi le încredinţeze, pentru că eram o necunoscută”, afirmă cântăreaţa), Petre Teodorovici, Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi.

De 14 ani este stabilită în România. Copiii, Andrei şi Ileana, şi cele două nepoţele, Beatrice şi Anastasia, îi sunt în preajmă. În rarele momente când avem ocazia s-o urmărim la concertele din Chişinău, o regăsim şi mai frumoasă, şi mai tânără, şi mai energică. Iar cine a spus că frumuseţea vine din interior, probabil la ea s-a gândit. Câte ceva din secretul ei ne împărtăşeşte şi nouă:  „Ascult pe toată lumea, dar întotdeauna procedez cum găsesc eu de cuviinţă şi întotdeauna am fost acuzată că sunt încăpăţânată. Pentru mine viaţa e o luptă, azi urc cu o treaptă, mâine mă trezesc cu două mai jos sau viceversa. Fiecare zi e o provocare, un nou început. Şi astea nu sunt poveşti, vă spun foarte sincer acest lucru. Suntem puşi în faţa multor încercări, mă refer la viaţa personală, la carieră, la prietenii care te trădează. La un moment dat poţi să rămâi sărac lipit, să nu mai ai succesul pe care l-ai avut acum un an şi s-o iei de la capăt, să stai să plângi în pumn şi să nu ştii încotro s-o iei, poţi să pierzi un om drag... Sunt atâtea lucruri care nu iartă pe nimeni, dar, din toate trebuie să gustăm în viaţa asta”. (liliana popuşoi)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Bravo Anastasia Lazariuc!
Misu   -  
20 Februarie 2010, 18:04
Sus ↑
Bravo Anastasia Lazariuc!
Misu   -  
20 Februarie 2010, 18:17
Sus ↑
Imi place arta ei! A.L. este o fiinta de caracter si un bun principiu de viata!

(Calitatea si valoarea se face vazuta nu prin steriotipe de origine)

Petric A   -  
07 Iunie 2010, 21:09
Sus ↑
o ador .....................................e superba ..............si avem ceva in comun :)
aliona munteanu ciuciuleni moldova   -  
09 August 2010, 18:12
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău