VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Ala Menşicov. Îndrăgostită de... Japonia

Ala Menşicov. Îndrăgostită de... Japonia

Comentează

actriţă

Vârstă: 45 de ani
Data, locul naşterii: 9 februarie 1961, Chetriş ,Făleşti  
Zodie: Vărsător
Studii: Şcoala de Teatru „Şciukin”, Moscova
Stare civilă: Căsătorită cu actorul şi regizorul Petru Vutcărău, doi copii: Laurenţiu şi Ştefania
Performanţă în carieră: Cea mai bună actriţă în rolul principal în spectacolele „Regele moare” de Eugene Ionesco, regia Petru Vutcărăru şi „La Veneţia e cu totul altfel” de Val Butnaru.
Pasiuni, hobby: Limbile străine
Principiu de viaţă (unul dintre ele): „Să nu trădezi!”

Se spune că în umbra unui bărbat puternic este întotdeauna o femeie şi mai puternică. În cuplul Petru Vutcărău – Ala Menşicov nu ai putea spune cine în umbra cui este. Ala Menşicov este o femeie care îţi impune respect şi îţi taie răsuflarea.

Evident, calităţile actoriceşti sunt cele care au scos-o în prim plan şi datorită cărora putem vorbi astăzi despre o actriţă emblematică în mişcarea teatrală din Republica Moldova.

De o frumuseţe atipică şi de un rafinament subtil, Ala Menşicov a fost de mică în centrul atenţiei. Mezina familiei, actriţa mărturiseşte că a moştenit-o întru totul pe mama care a fost o femeie puternică. În copilărie îşi dorea să fie avocat, ca să facă dreptate şi să ia apărarea celor slabi, prin clasa a treia-a patra s-a îmbolnăvit de actorie, dar nu a împărtăşit nimănui secretul său. „Eu am avut întotdeauna prietene mai mari decât mine, ele erau şi prietenele surorilor mele. Nu ştiu însă cum se întâmpla că în familia noastră se ţinea cont de ce ziceam eu, fata tatei. „Să auzim ce are de spus Alunea”, spuneau părinţii mei când se hotăra ceva. Evident că eram plină de importanţă în astfel de momente!”

... „Întâlnirea mea cu Petru (Petru Vutcărău – n.a.) a fost determinantă. Totul a prins contur atunci, totul a pornit de la prima întâlnire”, afirmă actriţa. Cum se împacă viaţa de familie cu cariera? Mai bine nici că se putea. Având caractere vulcanice, temperamentale, au ce-şi reproşa. „După spectacol mergem în maşină spre casă. Eu ştiu că nu a fost bine ceva. Petru tace. Eu ştiu că tăcerea asta prevesteşte furtuna. Ajunşi acasă, evident, voi primi toate reproşurile şi remarcile care mi se cuvin. Voi riposta. Dar tot ce ţine de teatru se consumă la teatru. Nu discutăm scenariul, replicile sau mizanscenele acasă”. Ala Menşicov e o femeie lângă care trebuie să-ţi ştii locul. „E adevărat, eu sunt omul care ştie să păstreze distanţa şi aştept de la oameni acelaşi lucru. Petru e altfel, el îi acceptă pe toţi cu braţele deschise”.  Dar e greu să te laşi uşor dusă de lângă femeia care în acest moment e pasionată la nebunie de Japonia, care a însuşit deja alfabetele japoneze şi face progrese şi la gramatică, găteşte după cărţile de bucate japoneze, însuşind astfel mai uşor o limbă care pentru mulţi dintre noi pare păsărească. „Ador Japonia. Am fost de şase ori acolo şi dacă înainte îmi părea o terra incognita, acum Japonia pentru mine e deja o ţară care există”.

S-ar părea că e o femeie pragmatică. Are un răspuns precis pentru toate. Intervine cu precizie şi delicateţe când e cazul, dar uneori replica ei taie în carne vie. După aceste aparenţe se ascunde însă o femeie delicată, sensibilă, visătoare, care se deschide ca o floare albă spre lume. „Cred în vise. Înainte aveam chiar şi vise premonitorii. Visul meu cel mare acum e să-mi văd copiii mari, aşezaţi pe la casele lor”. Suntem siguri că nu ne-a spus totul. Vărsătoare sadea, nu se afişează, ci ne lasă să o descoperim.
(liliana popuşoi)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău