VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2013   |  2009   |  2006
Silvia Radu. Viitorul ei începe astăzi

Silvia Radu. Viitorul ei începe astăzi

Comentează

director executiv „Union Fenosa Moldova”

Data, locul naşterii: 27 februarie 1972, or. Hînceşti
Profesia: manager, jurist, filolog
Semn zodiacal: Peşti

Povestea ei este povestea unei femei care întotdeauna a mers înainte şi, ajungînd la o anumită etapă, şi-a continuat drumul spre următoarea destinaţie. Este povestea unei femei care a respectat trecutul, însă niciodată nu a trăit doar cu el şi, atunci cînd a vrut să facă ceva cu adevărat, a făcut-o fără a sta mult pe gînduri.

> M-am simţit întotdeauna plină şi dornică de viaţă şi cînd mulţi considerau că voi abandona situaţii complicate, nu am cedat şi am reuşit să le depăşesc. Povestea mea este a unei femei al cărei viitor începe astăzi.
> Consider că viaţa a fost drăguţă cu mine. M-am născut într-o ţară frumoasă, am părinţi care m-au educat cum au ştiut ei mai bine, am un soţ care mă iubeşte şi copii care îmi aduc bucurii. Am un serviciu de care mă bucur şi care îmi permite să duc o viaţă decentă. Am un acoperiş deasupra capului şi prieteni de o viaţă întreagă, care au fost alături de mine şi la bine, şi la rău.
> Dimineţile mele sînt altfel de cîteva luni încoace, ele sînt pline de veselia unui bebeluş, care în fiecare zi luminează ca un soare. Ce-i drept, soarele în ultimul timp în casa mea a început să răsară mult mai devreme decît obişnuia s-o facă...
> Aştept să-mi crească fata, ca sa putem vorbi despre fete şi băieţi, despre alb şi negru, despre cîte sînt pe lume şi cîte nu sînt, despre frămîntări şi bucurii, despre astăzi şi mîine.
> Cel mai frumos lucru pe care mi l-a spus vreodată soţul meu este... „Vreau ca fiica noastră să semene cu tine!”.
> Mă bucură fiul nostru cînd îl văd crescînd frumos ca un brad. Mă bucur la fel cînd percep din partea lui ambiţia de a deveni cineva în viaţă. Are inocenţa unui tînăr ale cărui aspiraţii sînt lipsite de limite, libere de prejudecăţi şi pline de o graţie naturală.
> În companie mă simt responsabilă de prestarea unui serviciu public către 800 mii de clienţi pe 2/3 din suprafaţa ţării noastre şi de gestionarea unui colectiv de aproape 1500 de persoane, responsabilă de gestiunea unei întreprinderi cu vînzări anuale de peste 2,5 miliarde de lei, cu investiţii în mediu de peste 200 mln. lei pe an.
> Ca preşedinte al UFM, aş vrea ca această criză mondială să aibă un impact minim asupra proiectelor şi planurilor companiei, ca să putem continua cu aceiaşi paşi evoluţia pozitivă a întreprinderii din Moldova, lucru de care pînă la urmă va beneficia consumatorul nostru şi întreaga ţară. Sînt mîndră că deja am reuşit să ajungem pe locul 3 după performanţele operative în cadrul listei proiectelor internaţionale şi am siguranţa că în curînd, cu efortul comun al tuturor angajaţilor noştri, vom deveni primii.
> Se întîmplă să fiu şi tristă, atunci cînd mă gîndesc la cei mai trişti ca noi.
> De fiecare dată cînd am întîlnit greutăţi în viaţă, mi-am zis că, de fapt, Dumnezeu mi le trimite cu un anumit scop. Are El ceva, pregătit pentru mine şi de aceea mă pune la încercare, ca să vadă dacă reuşesc sau nu. Toate greutăţile înfruntate au fost de fapt un pas spre o nouă reuşită, spre o nouă etapă a vieţii mele.
> Nu-mi place cuvîntul „teamă”. Sînt lucruri care aş prefera să nu mi se întîmple în general, cum ar fi, spre exemplu, îmbolnăvirea apropiaţilor mei sau, Dumnezeu să ne ferească, un război sau calamităţi naturale.
> Îmi plac toţi oamenii - şi buni, şi răi, şi mai buni, şi mai puţin buni, şi de un fel, şi de alt fel. Fiecare om este un univers aparte, care dacă ai răbdarea de a-l studia şi a-l cunoaşte îţi dăruieşte o mulţime de bucurii şi momente, care pînă la urmă înseamnă însăşi viaţa.
> Cea mai importantă lecţie pe care mi-a dat-o viaţa este naşterea fiicei mele, care mi-a permis să-mi înţeleg cu adevărat rostul.
> Lucrurile simple, fără de care nu pot trăi, sînt zîmbetul copiilor mei, o rază de soare pe un cer senin şi cafeaua de dimineaţă.
> Dacă ar fi un nou început, probabil că ar fi o altă viaţă şi, la sigur, ar fi istoria unei alte femei.
> Cele mai calde amintiri din copilăria mea sînt brînduşele care le strîngeam primăvara, împreună cu verişorii mei, pe dealurile din Lăpuşna, unde trăia bunica mea.
> Visul meu este să fac politică mare, atunci cînd va veni timpul.
> Mulţumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce a dorit El să-mi ofere în această viaţă, pentru că există şi pentru că ne are pe toţi în paza Sa.
> Personalitatea care m-a marcat este Ştefan cel Mare. Pentru că a reuşit.


chestionar

1. Principala trăsătură: tenacitatea.
2. Principalul defect: somnul de dimineaţă.
3. Ocupaţia preferată: gestiunea.
3. Ce este, pentru mine, fericirea perfectă? Îmbrăţişarea fiicei mele de 6 luni.
4. Care ar fi, pentru mine, cea mai mare nenorocire? Un război.
5. Ce urăsc cel mai mult? Lenea.
6. Cea mai importantă reuşită: familia.
7. Cel mai mare regret: că nu am mai mulţi copii.
9. Cea mai mare teamă pe care o am: nu am nici o teamă.
10. Cu ce personaj istoric aş vrea să stau de vorbă? Cu Elisabeta I, regina Angliei.
11. Personaj istoric care îmi trezeşte cel mai mult antipatie: Stalin.
12. Culoarea preferată: bej.
13. Floarea preferată: lăcrimioara.
14. Parfumul preferat: „Diorissimo” de la „Christian Dior”.
15. Maşina preferată: „Jaguar”.
16. Brand de îmbrăcăminte preferat: „Escada”.
17. Magazinul preferat: „El Corte Ingles”.
18. Băutura preferată: apa de izvor.
19. Scriitorul preferat: Dostoevski.
20. Eroii preferaţi din literatură: Romeo şi Julieta.
21. Cartea preferată: poeziile lui Eminescu.
22. Muzica preferată: muzica lui Mozart.
23. Filmul care mi-a plăcut cel mai mult: „Lăutarii”.
24. Deviza: Niciodată nu pierde răbdarea. Ea este ultima cheie care deschide uşile.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău