VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2007-2008
Victoriabank
Locul 78

Victoriabank

Comentează

Cifra

Cifra de afaceri a băncii pentru 10 luni ale 2012 depăşeşte
 812 mln. leiNatalia POLITOV-CANGAŞ

Preşedinte „Victoriabank”

S-a născut la 6 iunie 1963 în satul Bălăbăneşti, raionul Criuleni. În 1988, a absolvit UTM (Chişinău), obţinând diplomă de inginer economist, ULIM, Facultatea de Bănci şi Burse de Valori, iar în 2005 a absolvit USM, Facultatea de Drept. Este căsătorită şi are doi copii.

Cu o istorie de 23 de ani, Victoriabank este unul dintre liderii pieţei bancare autohtone. O demonstrează numeroasele premii dobândite de-a lungul existenţei sale, cea mai valoroasă distincţie fiind încrederea necondiţionată a clienţilor săi.

Prima bancă din Moldova – Victoriabank – a fost fondată în 1989 şi avea, din start, doar şase colaboratori. Astăzi banca numără peste 1.400 de angajaţi, deservește anual sute de mii de clienţi, are peste 100 de filiale şi agenţii în toată ţara şi un vast portofoliu de produse şi servicii.

De numele Victoriabank sunt legate inovaţiile şi dezvoltarea continuă a posibilităţilor financiar-bancare. Banca a demonstrat că doar creând produse competitive, investind în calitatea serviciilor, motivând personalul şi constituind un spirit de echipă puternică şi dinamică se poate susţine  statutul de „Prima bancă din Moldova”.

Reuşitele, dar şi întâietatea brandului, demonstrate în timp, vorbesc de la sine: Victoriabank este prima bancă ce a implementat sistemul de plăţi internaţionale şi a emis primul card bancar, prima instituţie care a adus pe piaţă un bancomat şi a instalat un POS-terminal în Moldova. Mai mult, Victoriabank a lansat primul card Visa Platinum în RM,  primul card de afinitate – „Eu ajut copiii”, primul card co-brand Visa în parteneriat cu compania „Air Moldova” – „Shop&Fly”, primul proiect de reduceri la achitare cu cardul – Victoria Shopping, primul card co-brand cu compania „Orange” şi serviciul SMS Banking cu opţiunea de achitare a facturilor direct de pe telefonul mobil.

În afară de succesul economic obţinut, Victoriabank a lansat primul program de responsabilitate social-corporativă – „Deschide uşile spre viitor”, prin care susţine tinerii talentaţi şi copiii din familiile social-vulnerabile, investeşte în artă şi în studii de calitate prin intermediul programului de burse pentru absolvenţii instituţiilor superioare de învăţământ.

Servicii
Banca oferă servicii şi produse bancare diverse  pentru persoane fizice şi juridice: depozite (în valută străină şi naţională), credite (ipotecare, de consum, eliberate pe card), carduri (de debit, credit, afinitate, co-brand), operaţiuni în moneda naţio-nală şi în valută străină, servicii pe piaţa valorilor mobiliare, deservirea de la distanţă prin sistemul Personal BANK etc.

Premii
Celebra revistă financiară „The Banker” a acordat băncii, în 2004, 2006 şi 2011, titlul de „Banca anului”. Acelaşi titlu i-a fost acordat şi de revista „Central European” în 1998. În 2005, Victoriabank a fost desemnată „Cea mai bună bancă pe pieţele în continuă dezvoltare” de revista internaţională „Global Finance”. Revista financiară „Finance Central Europe” oferă băncii, în 2007, titlul „Cea mai bună bancă din Moldova”. De asemena, experienţa acumulată în toţi aceşti ani i-a permis Victoriabank să-şi reconfirme în 2011 statutul de „Favorit al anului” pe plan naţional, obţinând cea mai înaltă distincţie la concursul „Marca Comercială a Anului”. În acest an Victoriabank a fost desemnată una dintre cele mai mari bănci din Europa de Sud-Est, conform clasamentului SeeNews TOP 100 SEE Banks şi deja al patrulea an consecutiv se află în top „Cele mai bune companii în care merită să lucrezi” în RM.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău