VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2007-2008
Swarovski
Locul 27

Swarovski

Comentează

Astăzi, „Swarovski” a devenit un termen foarte cunoscut, utilizat pe larg pentru a denumi micile cristale care au ajuns să decoreze aproape orice – de la piese vestimentare şi lenjerie, la candelabre, mobilă şi elemente de design interior.

Daniel Swarovski s-a născut în 1862 în Boemia de Nord (actuala Cehie). Tatăl lui avea o mică fabrică de prelucrare a sticlei, unde Daniel a învăţat secretele meseriei. În 1892, el a patentat un aparat electric de tăiat sticla, care executa tăieturile mult mai exact decât instrumentele manuale. Peste trei ani, Daniel a fondat compania care-i poartă numele, conducându-se de principiul „Să îmbunătăţim constant ceea ce e bun.”, respectat şi astăzi.

De atunci, compania a evoluat continuu, oferind produse şi oportunităţi noi, iar brandul a căpătat notorietate şi popularitate la nivel mondial.

Printre invenţiile de marca „Swarovski” se numără şi sistemul „Hot Fix”, lansat în 1975, care a oferit posibilitatea ca pietrele să fie lipite pe orice tip de stofă rapid şi simplu. În 1976 au fost lansate primele figurine decorative din cristale, în 1977 – prima colecţie de bijuterii „Swarovski”, iar în 2009 – prima colecţie de ceasuri. Şi inovaţiile vor continua. La 117 ani de la fondare, brandul „Swarovski” a devenit unul dintre cele mai recunoscute la nivel mondial.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău