VIP Magazin
26 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2007-2008
Publika TV
Locul 63

Publika TV

Comentează

Cifra

Cifra anuală de afaceri a companiei este
4,5 mln. euroDumitru Ţîra

Director general „Publika TV”

S-a născut la 17 iulie 1976 în satul Slobozia Mare, raionul Vulcăneşti. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept, după care şi Academia de Studii Economice a Moldovei, Facultatea de Bănci şi Burse de Valori. Deţine titlul de master în business şi administrare. Între anii 1998-2001, a fost avocatul Băncii Comerciale „Moldinconbank”. Între 2002 şi 2009 a activat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

„Spune ce gândeşti.” – cu acest slogan s-a lansat „Publika TV” acum doi ani. În scurt timp, brandul „Publika TV” a devenit unul dintre cele mai cunoscute pe piaţa media din Moldova.

Publika TV face parte din „Ştiri Media Grup SRL”, fondată în anul 2009 de Dumitru Ţîra. În momentul fondării, compania avea 470 de angajaţi, iar astăzi numără 350. Brandul „Publika TV” a fost lansat pe piaţa mass-media la 7 aprilie 2010, autorul brandului fiind „IP Consult SRL”. Directorul postului spune că au ales această denumire „pentru că este una inclusivă şi redă esenţa multiculturală a societăţii noastre. Prin sloganul «Spune ce gândeşti» ne dorim educarea unei societăţi democratice şi tolerante, axate pe statalitatea durabilă, construită în baza valorilor şi standardelor europene.”„Publika TV” este singura televiziune de ştiri din Republica Moldova care produce şi difuzează conţinut unic de ştiri în limbile română şi rusă. Postul prezintă ştiri din oră în oră, talk show-uri politice, sociale şi economice, realizează 30-40 de transmisiuni live zilnic de la diverse evenimente. În septembrie, „Publika TV” deţinea o cotă de piaţă de 3,18%.

Promovare
Brandul „Publika TV” a fost lansat într-un program special TV, dedicat startului activităţii. Ulterior, brandul a fost promovat prin ştiri, campanii de marketing. În prezent, numele „Publika TV” se promovează prin intermediul instrumentelor media disponibile – „Publika FM”, „Publika TV” şi pe site-ul www.publika.md, care are zilnic 35 de mii de vizitatori unici. Persoanele care vizitează site-ul şi vizionează „Publika TV” sunt oameni activi, cu vârsta  medie cuprinsă între 25 şi 55 de ani, atât la nivel urban, cât şi naţional, cu un venit de la mediu la înalt. Zilnic, ştirile de pe site-ul www.publika.md  înregistrează peste 150 de mii de accesări şi comentarii. Înainte de a apărea pe site, toate comentariile trec printr-un filtru – cuvintele necenzurate sunt înlăturate, iar mesajele care instigă la ură, violenţă sau conţin cuvinte denigratoare la adresa unei persoane sunt înlăturate integral.

Premii
Directorul general, Dumitru Ţîra, deţine diploma „100 manageri de top ai anului 2010” pentru performanţă în afaceri.

Prezentatoarele Ludmila Muntean şi Natalia Davidovici au intrat în topul celor mai buni 10  jurnalişti ai anului, versiunea CJI.
În 2012, postul a luat premiul mare al festivalului „Эфирная шкатулка”.

„Publika TV” deţine Premiul Naţional „Galex” pentru cel mai bun promotor şi susţinător al cărţii şi lecturii în mass-media.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău