VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2007-2008
LUKOIL
Locul 14

LUKOIL

Comentează

Cifra

Cifra de afaceri estimativă pentru anul 2012 este de circa
4 mlrd. leiFeyruz Isayev

Director LUKOIL-Moldova

S-a născut în 1952. A absolvit Institutul de Ingineri al Flotei Maritime din Odessa şi Academia de Ştiinţe Publice de pe lângă Comitetul Central al PCUS. Între 2001 şi 2004, deţine funcţia de prim-adjunct al directorului general LUKOIL-Moldova. În 2004-2005, devine director executiv LUKOIL-Moldova, în 2005-2006 – director general LUKOIL-Moldova. În 2006-2011, este director general LUKOIL-Ucraina şi preşedinte al Consiliului consultativ LUKOIL-Moldova. Din 2011 este director al companiei LUKOIL-Moldova. 

Un brand de nivel european la capitolul eficienţă şi calitate, LUKOIL produce şi realizează produse petroliere în peste 30 de ţări, incluzând Rusia, SUA, CSI şi ţările europene. În Republica Moldova, LUKOIL activează de 16 ani, deţinând circa 30% din piaţa internă de profil.  

Compania LUKOIL a fost fondată în 1991, la iniţiativa directorilor generali a trei companii siberiene de extragere a petrolului – „Langhepassneftegaz”, „Uraineftegaz” şi „Kogalâmneftegaz”, prin semnarea unui acord de fuzionare. Denumirea concernului reprezintă o combinaţie din iniţialele denumirilor companiilor semnatare plus cuvântul englez „oil”. Cinci ani mai târziu, LUKOIL-Moldova a fost înfiinţată în conformitate cu memorandumul din 19 decembrie 1995, fiind iniţial o societate pe acţiuni, filială a companiei ruse de petrol.

LUKOIL-Moldova astăzi
În prezent, LUKOIL-Moldova este unul dintre liderii de pe piaţa produselor petroliere şi a gazelor lichefiate din ţară, operând cu cinci baze petroliere şi un terminal de gaz, precum şi cu 101 staţii de alimentare amplasate pe întreg teritoriul ţării. LUKOIL îşi direcţionează politica spre servicii de calitate, spre modernizarea şi ajustarea staţiilor la standardele internaţionale, punându-se accentul în exclusivitate pe comercializarea produselor petroliere şi prestarea serviciilor pe teritoriul staţiilor PECO. Producţia de marca LUKOIL este licenţiată de Institutul American de Petrol (API) şi respectă cerinţele şi parametrii de înaltă calitate.  

Strategii de dezvoltare
În scopul unei dezvoltări continue, LUKOIL implementează tehnologii moderne la realizarea de  produse noi ce corespund standardelor de securitate ecologică „EURO 5”. Cele mai recente produse lansate pe piaţă sunt motorina şi benzina marca „ecto”, cu proprietăţi de curăţare şi protejare a motorului automobilului.

În acelaşi timp, LUKOIL implementează un nou concept al activităţii staţiilor PECO care s-au transformat din simple staţii de alimentare cu combustibil în centre comerciale şi de deservire, incluzând magazine, café-baruri, staţii de deservire tehnică, spălătorii auto.

Premii şi distincţii
Potrivit enciclopediei online a brandurilor „Brandirectory”, în anul 2012, brandul LUKOIL a fost apreciat cu nivelul superior „A”, valoarea sa fiind estimată la 3,809 mln. $. Tot în acest an, LUKOIL a ieşit învingător pentru a şaptea oară la categoria „Staţii de alimentare” în topul „Loyalty Brand 2012” realizat în Rusia de către Casa Internaţională de Publicaţii „Reader’s Digest”. Pe piaţa Republicii Moldova, marca LUKOIL este premiant (în anii 2006-2011) al concursului „Marca Comercială a Anului” şi deţine premiul principal –„Mercurul de aur”, iar produsele LUKOIL se învrednicesc de înalte aprecieri la expoziţiile şi concursurile de profil.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău