VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2007-2008
JLC
Locul 35

JLC

Comentează

Producătorul autohton „JLC” face parte din concernul „JLC Group”. Deşi este relativ nou, brandul a reuşit să ocupe un loc de frunte pe segmentul de piaţă al produselor lactate.

Prima secţie de producere a fabricii de prelucrare a laptelui din Chişinău a fost fondată în 1944 şi se afla  pe str. Frunze, 160 (în prezent str. Columna). Atunci uzina producea doar unt şi smântână, însă după procurarea tehnicii noi, s-a extins asortimentul şi s-a mărit considerabil volumul de produse lactate finite. Astfel, uzina a devenit cea mai mare întreprindere de prelucrare a laptelui din RSSM. În 1970 în baza ei a fost creată Asociaţia МОЛОКО, iar în 1978, în sectorul Botanica fost deschisă o uzină cu capacitatea de producţie de 500 de tone de lapte pe zi. În 1992, Asociaţia МОЛОКО din Chişinău a fost redenumită Asociaţia „Lapte”. La 12 iulie 2004, în baza acestei întreprinderi în cadrul procesului de privatizare a fost creată Societatea pe Acţiuni „JLC”, care are astăzi un teritoriu de 6,5 ha şi 845 de angajaţi.

„JLC” produce peste 80 de tipuri de produse lactate şi alte feluri de produse, fabricate în baza tehnologiilor clasice. În afară de asta, „JLC” mai oferă cumpărătorilor săi apă minerală carbogazoasă şi plată „YES”, băuturi răcoritoare carbogazoase, băuturi răcoritoare de ceai şi cvas. Un partener activ în fabricarea iaurturilor este compania germană „Ehrmann”, care produce anume pentru „JLC” iaurturile „Jardi”.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău