VIP Magazin
28 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2007-2008
Gemeni
Locul 25

Gemeni

Comentează

Cifra

10.000 m2
de suprafeţe comerciale
şi depozite

Fiind unul din primele centre comerciale din Chişinău, Casa de Comerţ „Gemeni” a câştigat aprecierea publicului datorită poziţionării în centrul capitalei, dar şi ofertei diversificate de produse, servicii şi preţuri pentru orice buzunar.

În locul actualului magazin a fost primăria veche a capitalei. Clădirea vechii primării a fost aruncată în aer la 20 iulie 1941 şi a fost distrusă în totalitate. După război, în 1947, o echipă condusă de arhitectul Alexei Şciusev a construit clădirea pe care o cunoaştem. A fost dată în folosinţă în ’49-’50 şi a găzduit primul magazin universal din Chişinău, numit pe atunci „Numărul 1”, transformat apoi în „Lumea copiilor”.

Rebranding
În 1992, magazinul „Lumea copiilor” s-a transformat în Casa de Comerţ „Gemeni”. Deşi o perioadă îndelungată oamenii au mai folosit încă vechea denumire, astăzi nu mai pot fi confuzii – când spui „Ne vedem la «Gemeni»”, nimeni nu are nevoie de alte detalii. Noua conducere a păstrat arhitectura originală a clădirii şi a intervenit doar cu lucrări de întreţinere. Pe interior s-au făcut însă mai multe lucrări de reconstrucţie şi lărgire a spaţiului comercial, acesta ocupând astăzi aproximativ 6000 m2, fără a lua în calcul depozitele. La moment, sunt aproximativ 600 de buticuri, unele deja de mulţi ani, altele noi. Printre angajaţii şi arendaşii de încăperi sunt persoane care au venit la „Gemeni” încă de la fondare.

Profilul clienţilor
Marea majoritate a cumpărătorilor care preferă Casa de Comerţ „Gemeni” sunt persoane cu venituri medii, indiferent de vârstă şi sex. Printre avantajele magazinului se numără amplasarea în centrul capitalei, un loc foarte uşor de găsit şi cunoscut de toată lumea, sortimentul enorm şi preţurile accesibile.

Descrierea produselor
La „Gemeni” găseşti cel mai mare sortiment de produse, începând de la cosmetice şi bijuterii şi terminând cu haine, încălţăminte şi accesorii. Un etaj întreg este rezervat stofelor de cele mai diverse texturi şi culori, iar la altul se concentrează furnitura necesară. O aripă a unui etaj poartă denumirea generică „Lumea copiilor” şi oferă tot ce le trebuie copiilor chiar de la naştere. Doamnele şi domnişoarele sunt cele mai fidele cliente ale magazinului, pentru că au aici posibilitatea de a alege dintr-o gamă vastă de produse cosmetice mai mult sau mai puţin cunoscute, bijuterii din aur, argint, lemn sau metale, ceasuri, veselă, lenjerie, haine, încălţăminte, seturi pentru baie şi dormitor şi multe alte lucruri interesante. Elevii îşi găsesc aici obiecte de uz şcolar, iar bărbaţii preferă să vină pentru telefoane mobile, CD-uri şi DVD-uri, precum şi atunci când încearcă să găsească cadoul perfect pentru persoanele dragi.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău