VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2007-2008
Sanatoriul Preventoriu de Bază „Constructorul”
Locul 12

Sanatoriul Preventoriu de Bază „Constructorul”

Comentează

Cifra

160
de metode de diagnostic şi tratament se practică la „Constructorul”Gheorghe Dodu

Director general

S-a născut în anul 1947. A absolvit Institutul de Stat de Medicină din Chişinău. A activat în calitate de medic în Secţia urgenţe medicale la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, medic-anesteziolog la Spitalul de Traumatologie şi Ortopedie din Chişinău, dar şi în alte instituţii medicale din ţară. Din 1978 până în prezent, deţine funcţia de director general şi medic-şef la Sanatoriul Preventoriu de Bază „Constructorul”.

Chiar dacă numeroase companii prestează servicii medicale şi de profilaxie, „Constructorul” şi-a găsit locul printre concurenţi. Aceasta se datorează faptului că sanatoriul oferă servicii medicale şi de reabilitare unice în Republica Moldova.

Sanatoriul Preventoriu de Bază „Constructorul” este o întreprindere medicală de stat de profil general, ce prestează servicii medicale de diagnostic, consultative, de tratament medicamentos şi de reabilitare şi este cea mai performantă bază medicală de recuperare din ţară. Personalul medical numără peste 126 de medici calificaţi şi asistenţi medicali. Întreprinderea este dotată cu utilaj modern de diagnostic şi tratament, cabinetele medicale şi saloanele de cazare au un design contemporan. Saloanele sunt pentru una sau două persoane, dotate cu televizor, frigider, telefon şi bloc sanitar.

Sanatoriul este foarte solicitat datorită faptului că se află aproape de centrul capitalei, iar cei care beneficiază de o perioadă de reabilitare pot combina cu succes tratamentul cu munca, fără a fi nevoiţi să renunţe la una din ele.

Logotipul
Simbolul şarpelui încolăcit pe o cupă este logoul ce reprezintă mai multe instituţii medicale şi farmaceutice. Iniţial, caduceul reprezenta toiagul zeului Esculap. Cupa reprezintă recipientul în care era păstrat veninul de şarpe, folosit pentru vindecarea oamenilor.

Istoria brandului
Compania a fost fondată în anul 1963 şi a fost amplasată conform planului general de proiectare – şase blocuri, prevăzute pentru cazare, cabinete medicale şi pentru serviciile auxiliare. De la fondare, sanatoriul a fost destinat pentru tratamentul constructorilor şi al persoanelor care lucrau în acest domeniu, al membrilor familiilor acestora, care beneficiau de tratament staţionar cu cazare pe timp de noapte. De aici şi provine denumirea sanatoriului. Ideea denumirii a aparţinut Ministerului Construcţiilor de atunci.

Dacă la început în cadrul sanatoriului activau doar 50 de medici, la moment numărul lor este cu mult mai mare, ceea ce este o dovadă a dezvoltării şi racordării instituţiei la necesităţile impuse de standardele actuale.

Pregătirea profesională a medicilor este un element foarte important în activitatea instituţiei, de aceea aici au „trecere” doar cei mai buni. Majoritatea din ei vin de pe băncile celei mai prestigioase universităţi de medicină din ţară, iar o parte sunt specialişti din Republica Chineză.

Practici unice
În incinta sanatoriului se practică circa 160 de metode de diagnostic şi tratament, multe din care se practică numai aici – tratament cu „aer de munte”, speleoterapia, apiterapia, hirudoterapia, băi şi duşuri curative, duş-masaj subacvatic, aplicaţii de nămol, lut, parafină, ozocherită, şungit, electro-fizioterapie,  masaj curativ general, punctiform, vacuum-masaj, terapie manuală, fitoterapie, ozonoterapie, hidrocolonoterapie, tratament cu lipitori, cu înţepături de albine, baroterapie generală, acupunctură, psihoterapie etc.

Medicii sunt încadraţi în opt secţii care practică asistenţa medicală de profil: diagnostic – consultativă, ginecologie, cosmetologie, pediatrie, stomatologie şi protezare dentară, Secţia de reabilitare medicală, Secţia de medicină tradiţională şi staţionarul de zi.

Secţia de reabilitare este întotdeauna arhiplină datorită metodelor de recuperare practicate de medici – fizioterapie, terapie cuantică, laseroterapie, băi şi duşuri curative, masaj manual şi subacval, termoterapie cu lut, nămol, parafină, ozocherită, gimnastică curativă individuală şi în grup.

Secţia de medicină tradiţională este, la fel, foarte solicitată de oamenii din întreaga republică. Aici oricine poate beneficia de tratament cu lipitori, cu înţepături de albine, tratament în mina salină, cu „aer de munte”, baroterapie generală, reflexoterapie. Aici se practică metodele tradiţionale populare şi naturiste. Acestea sunt administrate în cazul afectării sistemului nervos central şi periferic, al aparatului locomotor, bronhopulmonar, cardiovascular sau gastrointestinal.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Aveti sauna si bazin de inot?
18 Ianuarie 2014, 09:06
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău