VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2007-2008
Complexul hotelier „Codru”
Locul 10

Complexul hotelier „Codru”

Comentează

Complexul hotelier „Codru” a fost fondat în anii postbelici. Iniţial, complexul a fost subordonat Direcţiei administrative a Consiliului de Miniştri al R.S.S. Moldoveneşti.

La 18 ianuarie 1993, este înregistrat de Camera Înregistrărilor de Stat ca întreprindere de stat cu un fondator unic – Aparatul Guvernului RM.

„Codru” a fost iniţial amplasat în clădirea cu două etaje de pe strada 31 August 1989, care datează din a doua jumătate a sec. al XIX-lea – monument de arhitectură ocrotit de stat. Clădirea centrală cu şapte etaje a fost construită în 1974. Fiecare etaj dispune de 23-25 de camere cu vedere spre Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” sau spre Palatul Republicii. Reşedinţa VIP de pe strada M. Cibotari a fost construită în 1984 şi complet modernizată în 2002. Este o clădire cu trei etaje, în incinta căreia e amplasat apartamentul prezidenţial şi şapte apartamente VIP.

În 1974, hotelului i-a fost atribuită denumirea „Codru” de către specialiştii filologi din cadrul Consiliului de Miniştri al RSSM. Bugetul pentru promovarea brandului a crescut de la 5000 de lei în 2002 la 10.000 mii de euro în 2012.

Actualmente „Codru” este un business-hotel, amplasat ultracentral, care oferă o gamă largă de servicii de cazare, precum şi de organizare a evenimentelor şi conferinţelor la nivel înalt.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău