VIP Magazin
20 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2007-2008
Coca-Cola
Locul 6

Coca-Cola

Comentează

„Coca-Cola” este reprezentată oficial în Moldova din 1994, când a fost fondată „Coca-Cola® Îmbuteliere Chişinău”, ca parte componentă a grupului „Coca-Cola® Hellenic”, cel mai mare îmbuteliator al produselor „Coca-Cola” din Europa. „Coca-Cola®  Îmbuteliere Chişinău” are astăzi 194 de angajaţi.

Băutura a fost creată la 8 mai 1886 în Atlanta, Georgia, de Dr. John S. Pemberton şi a fost vândută iniţial în farmacia Jacob’s din Atlanta, sub forma unui  sirop amestecat cu apă carbogazoasă la preţul de 5 cenţi. În 1888, Asa Candler a cumpărat drepturile de îmbuteliere, iar în 1892 a achiziţionat întreaga companie, crescând consumul cu 4000% între 1890 şi 1900. Astăzi, portofoliul companiei „Coca-Cola” include peste 3500 de mărci.

Primul logo „Coca-Cola” a fost creat de John Pemberton şi contabilul său Frank Robinson în 1886, iar peste un an a fost înregistrat ca marcă. Fontul folosit, scriptul spencerian, a fost dezvoltat la mijlocul secolului al XIX-lea şi a fost forma dominantă a scrierii de mână formală în SUA în acea perioadă. Schema de culoare roşu şi alb a fost păstrată simplă şi distinctivă. Cea mai populară formă a sticlei de „Coca-Cola” este cea din 1915, numită „sticla contur”. Primul slogan al companiei, „Drink Coca-Cola”, a apărut în 1886. De atunci, băutura a avut în total 27 de slogane, cel mai celebru fiind, indubitabil, „Always Coca-Cola”, lansat în 1993.

„Coca-Cola” s-a remarcat pe parcursul anilor prin campaniile sale de promovare. Cea mai celebră dintre ele semnalează apropierea Crăciunului, cu un spot colorat şi sloganul „Vin Sărbătorile!”.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău