VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
  Ediţia     |  2012   |  2007-2008
Apple
Locul 1

Apple

Comentează

Istoria brandului „Apple” a cunoscut şi urcuşuri, dar şi coborâşuri. Inovaţiile l-au adus însă în poziţia de lider în topurile cu cele mai puternice, scumpe şi celebre branduri la nivel mondial.

În 1976, doi prieteni, Steve Jobs şi Steve Wozniak, şi-au construit propriul computer şi au fondat, într-un garaj din Palo Alto, firma „Apple”. Denumirea a fost propusă de Jobs, care tocmai ţinea o dietă cu mere, iar colaboratorii lui nu au avut o idee mai bună. În plus, „Apple” apărea în cartea cu numere de telefon înaintea concurenţilor – „Atari”, „Digital Equipment”, IBM etc.

În 1977, a fost lansat modelul „Apple II”, care a purtat pentru prima oară logoul cu mărul muşcat şi a devenit un adevărat succes, oferindu-le posibilitatea să se mute în Cupertino, unde se află şi astăzi sediul companiei. În 1980, firma a fost cotată la bursă, iar cei doi fondatori au devenit milionari peste noapte.

Chiar dacă au urmat câteva eşecuri, „Apple” şi-a revenit de fiecare dată datorită inovaţiilor puse pe piaţă şi a unei abordări creative. Potrivit revistei „Forbes”, valoarea brandului „Apple” pentru anul 2012 a fost estimată la 87.1 mlrd. $, cifra crescând în ultimii doi ani cu 52% în urma lansării pe piaţă a iPhone-ului şi iPadului.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău