VIP Magazin
20 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Şah-mat
Martie 2013, Nr. 106

Şah-mat

Comentează   |   Cuprins

Conectaţi-vă la ultimele noutăţi din lumea modei de la Londra împreună cu Victoria Ţugui

Curăţenia generală de primăvară nu a ocolit de data aceasta şi lumea modei. Consecinţele sunt răsunătoare şi foarte impresionante. Lejeritate şi puritate s-a strecurat printre ţesături. Designerii au eliminat orice exces inutil, fiecare veşmânt devenind o creaţie arhitecturală, frumos structurată.

Paleta de culori şi texturile vorbesc de la sine, proaspăt redefinite, iar liniile mai lejere au transformat costumul în piesa „purtabilă” a acestui sezon. Neutralizarea opulenţei ţipătoare de pe podiumuri nu trebuie să fie interpretată drept simplitate şi plictis, ci mai mult ca o trecere la o nouă etapă a sofisticării absolute. Deci, inspiraţi boarea proaspătă a primăverii şi apreciaţi această nouă viziune asupra modei, care a atins un punct culminant în acest sezon.

Indubitabil, show-urile pe care eu le-am aşteptat cu sufletul la gură au fost cele de la săptămâna modei la Paris. Duelul Hedi Slimane pentru casa Saint Laurent vs. Raf Simons pentru Dior a fost, probabil, cel mai aşteptat moment în lumea modei de ceva timp. Prinţul Întunericului împotriva Lordului Senin. În final, Slimane a redescoperit latura macabră şi mai ceţoasă a casei Laurent, iar Simons ne-a încântat cu linii clar definite, alb-negre la Dior. Deci, lăsând drama la o parte, vă prezint în continuare tendinţele Primăvară – Vară 2013.

Nopţile albe
Cu toată atitudinea mea extrem de precaută faţă de alb, mă declar bătută în acest sezon. Abundenţa albului în toate croielile şi formele m-a făcut să cad pradă. De la croşetări sau dantelă la broderie şi brocard, detaliile generoase au transformat pânza albă într-o operă de artă. Suprapunerile elementelor de decor de diferite grosimi şi forme fac astfel încât ţesăturile semitransparente să poată fi purtate. Evitaţi practic orice bijuterie pentru un impact vizual puternic. Pantofii albi cu structuri geometrice sau futuriste sunt punctul de juxtapunere cu elementele super-feminine ale hainelor.

Aureola boreală
Evident, acest fenomen al naturii i-a inspirat pe creatorii de modă. Imprimeurile metalice, materiale sclipitoare, cu efect de oglindă, au insuflat o notă de lux şi decadenţă modernă colecţiilor. Efectul este magic, deoarece, în contact cu lumina, suprafaţa acestor materiale capătă multiple culori, nu doar una.

În umbră
Culoarea, de obicei predominantă în celălalt sezon, s-a strecurat de data aceasta în primăvară. Întunericul însă nu este unul macabru şi absolut, ci mai mult transparent şi foarte misterios. Cheia succesului este să gândim în afara limitelor. Culoarea neagră se poartă ziua, iar ţesăturile sunt cele mai uşoare şi vaporoase. Texturile înmoaie lookul sub forma diferitor ornamente, pliuri, drapaje şi dantele. Şi cel mai important aspect este, probabil, cât mai multă piele la vedere – în mod subtil desigur – vulgaritatea este mereu de evitat.

Forme dreptunghiulare
Probabil toţi designerii în acest sezon au decis să-şi aducă unanim aminte de lecţiile de geometrie din şcoală. Dreptunghiuri şi pătrate în diferite game coloristice, de diferite dimensiuni au împânzit pasarelele. Deoarece structura este unul dintre cuvintele-cheie în acest sezon, s-a compensat prin noile imprimeuri flamboiante pentru a conferi puritate texturilor. Pentru a produce un maxim impact, asortaţi diferite mărimi ale pătratelor sau aceleaşi forme, doar în diferite culori. Iarăşi, bijuteriile sunt minime, efectul hipnotizant nu necesită însoţitori.

Pasiunea asiatică
Motivele orientale predomină şi în acest sezon, doar cu interpretări noi. Jachetele luxoase şi pantalonii „pijama” au o alură de budoar şi constituie ansamblul perfect pentru seară. Noua adaptare a tendinţei se axează pe formă, iar ornamentele sunt minime. Bluza chimono, purtată cu sau fără cordon, este piesa-cheie. Machiajul şi părul în stil minimalist reflectă noua abordare nepretenţioasă a stilizării orientale.

În poziţie de drept
De fapt, drepte sau oblice, verticale sau orizontale, liniile sunt şi ele omniprezente în diferite forme. Iarăşi, pasiunea pentru obiectele fixe se lasă depistată, designerii acostând o manieră lineară asupra lucrurilor. Palete monocrome şi tăieturi alungite au completat ţinutele. Nu vă limitaţi la linii drepte, luând exemplu de la Marc Jacobs şi iluziile sale optice. Blazerul din in sau bumbac fin în dungi este achiziţia obligatorie. Este un truism că liniile verticale vă avantajează silueta, alungind-o. Purtaţi dungi din cap până-n picioare şi efectul va fi dublu.

Viva Carmen…
…şi fusta ei roşie, desigur! Probabil cea mai bizară, dar şi fabuloasă tendinţă în această primăvară sunt jabourile de diferite dimensiuni plasate în cele mai neaşteptate locuri. Cascade fluturânde de materiale decorează taliile, mânecile şi gulerele. Un adevărat omagiu fustei roşii din piesa Carmen. Preferata mea piesă de pe podium este cu siguranţă fusta Balanciaga cu şliţul enorm pe picior!

Microtendinţe
Plasticul s-a strecurat în acest sezon practic oriunde posibil – de la rochii şi paltoane, la nenumărate accesorii. Foarte nostim şi neobişnuit cu siguranţă, plasticul este material prim pentru crearea celor mai spectaculoase siluete grafice. Ador piesele din plastic cu efect holografic – acordă senzaţia de ceva intergalactic.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău