VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Yudashkin, modă şi emoţie
Octombrie 2011, Nr. 90

Yudashkin, modă şi emoţie

Comentează   |   Cuprins

Puteţi să vă imaginaţi încântarea mea în momentul în care am primit invitaţia la prezentarea ultimei colecţii a designerului rus Valentin Yudashkin la Chişinău! Renumit pentru rochiile de seară extrem de posh, recent a reinventat uniformele armatei ruse. Creatorul a venit din iniţiativă proprie la serata de comemorare dedicată Antoninei Lucinschi. După ce pe scenă au evoluat laureaţii concursului naţional al tinerelor talente, balerina  autohtonă Cristina Terentiev împreună cu partenerul său i-au emoţionat pe toţi cei prezenţi cu o prestaţie extrem de sentimentală. Nu pot să nu menţionez prezenţa lui Constantin Moscovici, a cărui interpretare m-a emoţionat foarte mult (admiraţia faţă de talentul acestuia o am de mic copil, moştenită de la bunicul meu).

Punctul culminant pentru mine însă a fost apariţia primului model pe podium, care purta o căciulă de blană tipică spiritului rusesc şi un palton executat în cele mai bune tradiţii ale colour-bloking-ului (trend deja observat pe toate podiumurile lumii). Din acel moment mi-au fost bine definite caracteristicile colecţiei prêt-à-porter repuse în valoare de celebra stilistă Valentina Radcenco. Linii curate, foarte elegante, în culorile pietrelor preţioase, însoţite de inserţii dantelate pe ici, pe colo.

În materie de beauty, modelele etalau boburi false în coafuri, machiaj minimalist în tonuri reci de cafeniu şi cărămiziu, pe un ten imaculat. Ce ţine de încălţăminte, modelele au defilat în cizme până la genunchi (una dintre cele mai pronunţate tendinţe ale sezonului) şi pantofi cu toc stiletto, semi-ascuţiţi în vârf.

Mi-au plăcut mult rochiile din dantelă cu inserţii aristocratice din velur şi piele, care niciodată nu se demodează şi mereu conferă un aer misterios celei care o poartă.

Paltonul cu detalii transparente mi-a captat îndeosebi atenţia, fiind foarte şic şi sexy în acelaşi timp, fără tentă de vulgaritate. Au urmat creaţiile haute-couture –  fără doar şi poate spectaculoase! Rochii până în pământ, executate din cele mai preţioase materiale – cristale, velur, mătase şi cel mai vaporos tul au presărat podiumul. Nu putea să lipsească rochia de mireasă demnă de Crăiasa Zăpezii.

La sfârşitul defileului, şi-a făcut apariţia geniul modei ruseşti, debordând de energie pozitivă, într-un sacou de velur violet şi papion verde, iar faimoasa cântăreaţă Jasmin (oaspete special al serii) i-a făcut cadou, prieteneşte, un buchet de flori.

(Victoria Ţugui)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău