VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Ultimele tendinţe în design interior
Noiembrie 2009, Nr. 67

Ultimele tendinţe în design interior

Comentează   |   Cuprins

Este timpul să vedem ce se poartă în materie de decoraţii interioare. Avem la dispoziţie o multitudine de stiluri şi de accesorii, astfel încît amenajarea casei va fi floare la ureche. La capitolul culori, specialiştii observă mutarea atenţiei de pe negru pe gri, atît ca nuanţă de sine stătătoare, cît şi în combinaţie cu alte culori. Verdele este şi el din ce în ce mai folosit, avînd în vedere că reciclarea este la modă.

Nuanţa de gri nu s-a prea folosit o vreme, însă nuanţele nisipului şi ale granitului au un impact uriaş în acest an. Iar griul poate fi asociat cu orice culoare, de la portocaliul proaspăt sau clasicul maro, pînă la albul pur şi verde-olive. Şi movul merge bine în combinaţie cu gri.

Cît despre materiale, se poartă cele plăcute la pipăit, moi şi ispititoare, cum ar fi catifeaua; iar dacă vă plac culorile vii, veţi fi încîntaţi de paleta cromatică largă a accesoriilor pentru baie şi dormitor.

„Verde” este o atitudine care trebuie să se transforme mai degrabă într-un mod de viaţă, decît într-un trend, iar importanţa sa majoră a fost subliniată şi în ultimele produse ale designerilor. Astfel, plasticul nu este bun pentru mediu, dar se dovedeşte a fi folositor dacă este reciclat şi din el se fac alte produse, aşa cum se întîmplă azi.

Pielea este în continuare la mare rang, dar căutaţi produse din piele artificială, cu un design nou.

Lemnul, bambusul şi pluta sînt resurse regenerabile care sînt la mare modă în materie de mobilă şi accesorii pentru podea: preşuri, mochete sau covoare. Încă se mai poartă motivele vegetale: materiale cu imprimeuri florale sau frunze sculptate în lemnul mobilei.

Un aspect simplu şi curat poate fi obţinut prin folosirea ţesăturilor din fibre metalice şi a mobilierului din plută vopsită în nuanţe de gri sau bej. De asemenea, suprafeţele lucioase aduc un strop de strălucire oricărei locuinţe. Nu se mai poartă sticlăria clasică, reprezentată de forme stricte şi ordonate, ci obiecte din sticlă cu forme curbate, flexibile şi curgătoare. Acestea merg foarte bine cu designul contemporan şi dau un aer nou şi surprinzător decoraţiilor tradiţionale.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău