VIP Magazin
13 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Smart Shopping
August 2012, Nr. 99

Smart Shopping

Comentează   |   Cuprins

Conectaţi-vă la ultimele noutăţi din lumea modei de la londra împreună cu Victoria Ţugui

Lunile iulie şi august sunt fără îndoială perioada în care facem cel mai mult shopping, tentaţi de marile reduceri de vară. De multe ori însă, riscăm să aruncăm banii în vânt pe haine pe care nu le îmbrăcăm niciodată, achiziţii făcute în grabă, lăsându-ne  atraşi de preţul redus de pe etichetă. Şi să nu uităm că în timpul soldurilor nu se fac rambursări!

Deci ce trucuri ar fi bine să ştim când mergem la cumpărături în perioada reducerilor?

Atunci când porniţi în căutarea unor „comori” pentru garderoba voastră, ar fi bine să vă îmbrăcaţi cât mai comod, în haine fără şireturi sau nasturi. De asemenea, înarmaţi-vă cu multă răbdare.

Mereu faceţi raportul dintre calitatea piesei vestimentare pe care o achiziţionaţi şi preţ. Asta nu înseamnă însă că trebuie să cumpăraţi haine doar de dragul unui preţ foarte mic.

Vă sfătuiesc să investiţi în piese care sunt atemporale sau pot fi purtate în mai mult de trei lookuri. Astfel, nu veţi regreta banii cheltuiţi. În această categorie sunt în primul rând incluse accesoriile: genţi, eşarfe, pantofi şi bijuterii. Acestea vă vor servi un timp îndelungat indiferent de trendurile sezonului.

De multe ori, la reduceri sunt expuse haine cu defect, în speranţa că cel care cumpără, tentat de preţul mult mai mic, nu îl va observa. Deci, în grabă şi plini de entuziasm, riscaţi să achiziţionaţi lucruri cu imperfecţuni. În cazul în care vă doriţi piesa vestimentară atât de mult încât sunteţi gata să o luaţi şi cu un mic cusur, încercaţi să vorbiţi cu managerul sau asistenta pentru o reducere şi mai mare de preţ.

Recomand haine din materiale naturale precum mătasea, bumbacul, inul etc. Ele sunt cele mai durabile şi benefice pentru piele, care, de cele mai multe ori, se sufocă în poliester.

Când vorbim de Chişinau, în vizorul shopaholicilor sunt destule centre comerciale şi buticuri care ne ademenesc cu reduceri sezoniere.Din pacate însă, acestea nu sunt în pas cu cele mondiale. Mai rău chiar, uneori preţurile sunt duble. Şi totuşi, MallDova ne oferă o gamă variată de branduri cu reprezentanţa oficială, deci avem din ce alege.

Pentru cei care sunt dispuşi şi au posibilitatea de a face cumpărături peste hotarele ţării, opţiunile sunt mult mai diverse, în special în capitalele modei.

Dacă mergeţi la Londra, nu ezitaţi să faceţi o vizită la Harrods şi Selfridges pentru achiziţii de designer, iar pentru cele high street, optaţi pentru Oxford Street. În Paris se dă startul cumpărăturilor la preţ redus pe 27 iunie şi acestea durează până la sfârşitul lui iulie. Acolo, vă recomand Le Printemps, Colette, Les Galeries Lafayettes şi Rue Foubourg. În Milano,faceţi o plimbare pe Via della Spiga,Via Manzone şi Via Montenapoleone, cât şi Galerie Vittorio Emanuelle II.

Magazinele outlet sunt perfecte pentru cumpărături rezonabile. Preferatul meu este Parndorf în apropierea Vienei, undei găsiţi mărci ca Gucci, Burberry, Lacoste, Calvin Klein, Bally şi multe altele. Outletul aparţine  grupului McArthurGlen, care deţine magazine în toată Europa. Pentru adrese, mergeţi pe website-ul lor: mcarthurglen.com.

Dacă însă preferaţi să faceţi shopping online din cauza lipsei de timp sau pentru a evita îmbulzeala, matchesfashion.com, luisaviaroma.com, net-a-porter.com, shopbop.com şi alte platforme online de modă ne oferă creaţiile designerilor mondiali la valoare redusă, câteodată şi până la 80%! În plus, aceastea fac livrare în Moldova.

Dacă tot veţi călători peste hotare, nu vă limitaţi cumpărăturile doar la hyper magazine. Îndrăzniţi şi mergeţi la pieţe sau magazinaşe locale, la care de multe ori găsiţi veşminte unice la un preţ rezonabil.

În speranţa că aceste sfaturi vă vor fi de folos, vă doresc shopping plăcut şi achiziţii ce merită. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău