VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Simplu feminin toamnă-iarnă 2006
Octombrie 2005, Nr. 18

Simplu feminin toamnă-iarnă 2006

Comentează   |   Cuprins

Aceştia sunt cei mai importanţi termeni cu care operează la ora actuală marii designeri ai lumii. Podiumurile modei mondiale sunt pline de feminitate, de haine cu volum şi foarte simple în acelaşi timp. După o vară extrem de colorată, culorile rămân în garderoba de toamnă-iarnă 2006, însă tendinţa este să purtăm negru. După care urmează culoarea prunei, indigo, violet, gri, toate nuanţele de maro, cupru. Pentru a ne face garderoba mai inspirată se „permite” să introducem detalii aurii, bej, verde-smarald. Stilul de „guvernantă” o readuce pe Marry Poppins, cu imaginea ei super-îngrijită, decentă şi perfectă în acelaşi timp, cu cămaşa scrobită, gulerul ridicat şi fustă lungă.

În general, moda de astăzi este foarte democratică: stilurile sunt amestecate în cele mai neaşteptate feluri. Costumele clasice englezeşti, negre, înguste, de culoarea gri-închis nu se mai poartă în ansamblu. E suficient să prindeţi de reverul jachetei o broşă prelucrată cu blană şi apoi s-o combinaţi cu o pereche de pantaloni înguşti sau cu blugi şi veţi arăta altfel.

Dintre stofe, se poartă mai întâi de toate catifeaua, velurul, se reîntoarce hitul anilor ’70 - stofa „scoţiană”, la fel de actual rămâne tweed-ul. Blana de inspiraţie rusească domină toate colecţiile. Blănurile sunt prezente atât în colecţiile de damă, cât şi în cele pentru bărbaţi. Dolce&Gabanna a decorat cu blană nu numai jachetele, ci şi fustele!

În această toamnă-iarnă, moda feminină preferă contururile elegante în forma ceasurilor de nisip sau contururile retro în forma literei „A”. „Favorit” e conturul de „lalea”, ce subliniază silueta şi accentuează liniile corpului.

La modă sunt combinaţiile neaşteptate: culorile întunecate se combină cu cele transparente, cele energice şi aprinse – cu cele fine şi elegante, culorile proaspete, aprinse – cu cele mate. În colecţii a fost „depistată” micuţa rochie neagră cu V-tăietură adâncă (Giorgio Armani) şi pantalonii drepţi înguşti (Versace). Bluzele - stofe semitransparente, drapate, de o croială severă, împodobite cu flori şi funde de mari proporţii. Combinaţie dintre delicateţe şi frugalitate. Lungimea jachetelor – până la mijlocul şoldurilor şi mai jos, pe talie, pentru a sublinia încă o dată feminitatea şi senzualitatea modei actuale.

În picioare – „corăbioare”, cizme înalte cu boturi rotunjite, tocul – obligatoriu înalt.

Paltoanele elegante din piele sau tweed se cos în aşa fel încât să se vadă cusăturile şi căptuşeala, iar buzunarele de la pantaloni sunt întoarse pe dos. În vogă rămân cojoacele sau paltoanele prelucrate cu blană, un detaliu obligatoriu – centura de mărime medie cu cataramă nu prea mare.

Foarte stilate sunt mănuşile din mătase sau catifea, precum şi diferite centuri din piele, care se poartă deasupra paltonului de caşmir. MaxMara a demonstrat modele neobişnuite de mantouri albe, negre, galben aprins.

Eleganta Casa de modă Chanel rămâne fidelă propriei tradiţii: pătrăţele, stofe moi, tonuri pastelate, căciuliţe moi... fenomenal!
Garderoba de toamnă o puteţi împrospăta cu detalii colorate, gen fulare, eşarfe, căciuliţe, broşe.

După cum vedeţi, toamna-iarna care vine este extrem de generoasă cu noi, oferindu-ne haine moi, călduroase, voluminoase, comode şi extrem de feminine. Adio, frig, adio, tristeţe!

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău