VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Renumitul brand “La Murrina” acum si în Moldova
Octombrie 2008, Nr. 54

Renumitul brand “La Murrina” acum si în Moldova

Comentează   |   Cuprins

Născută pe o insulă italiană, acum multe secole, sticla Murano – o adevărată capodoperă creată de meşteri iscusiţi – rămîne o mare enigmă pînă în zilele noastre şi nu a mai găsit concurenţă altundeva.

Insula Murano se află în laguna veneţiană, în acest mic orăşel s-a dezvoltat, înaintea perioadei moderne, o industrie a sticlei, devenită celebră. Folosind nisip cuarţos, fin combinat cu diferite săruri aduse din cetăţile feniciene, meşterii sticlari au reuşit să obţină produse ce nu aveau rival în lume. Sticla de Murano se făcea după reţete secrete, la care se adăuga o măiestrie unică a prelucrării sticlei obţinute şi, de aceea, a devenit un secret foarte bine păzit pînă în prezent.

Maeştrii veneţieni au perfecţionat tehnici diverse prin care, începînd de la "cristallo" inventat la sfîrşitul secolului 15 şi pînă la cele mai sofisticate combinaţii de forme şi culori, au creat o sticlă de o mare varietate vizuală, sugerînd valoarea şi frumuseţea pietrelor semi-preţioase, dar şi de o calitate estetică ce descurajează orice imitaţie.

Sticla de Murano este folosită pentru creearea obiectelor de decor interior şi corpuri de iluminat.

La Murrina este unul din principalii producători în fabricarea sticlei „Murano”. Frumuseţea de nedescris, transparenţa unicală şi gama largă de culori a acestui material în îmbinare cu razele de lumină dau naştere unei frumuseţi neobişnuite care emană căldură şi energie. Colaborarea cu cei mai renumiţi designeri italieni şi străini, dă posibilitate firmei „La Murrina” să creeze lustre care se deosebesc prin originalitate şi tehnica fabricării. Aceste capodopere întruchipează experienţa multiseculară de prelucrare a sticlei. Materie, capabilă să trezească emoţii pozitive şi să stimuleze creativ, satisfăcînd necesităţile estetice şi de iluminare tehnică... o adevărată magie.

Obiectele La Murrina, achiziţionate de designeri şi arhitecţi renumiţi, sînt folosite în creaţia lor pentru a decora cele mai luxoase restaurante şi hoteluri, cele mai frumoase case şi săli pentru întîlniri de afaceri, fapt ce pune în evidenţă atitudinea faţă de artă, personalitatea şi bunul gust al proprietarilor.

Lustrele ce poartă amprenta italiană pot deveni acum parte din viaţa ta, pentru că au ajuns şi în Moldova. Produsele sînt realizate exclusiv din sticla produsă pe insula Murano, ce prinde forme prin prelucrare manuală, viaţă prin îmbinarea perfectă a culorilor şi devin creaţii originale prin contopirea lor cu focul.

La Murrina a evoluat activ pe plan internaţional, în ultimii cîţiva ani, în cele mai prestigioase oraşe din lume; Insulele Afine, Los-Angeles, Dubai, Lugano, Istanbul, Monaco, Milano, Moscova, unde au fost deschise showroom-uri.

Cele mai importante proiecte realizate de “La Murrina” au fost în Las Vegas ( Hotelul Veneţian), New-York (restaurant Cipriani), Seul (cetatea Hyundai Hyperion), Italia (prefectura -Como, Cunevo, Publitalia-Milano, construcţia istorică Protetizione Ministero).

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău