VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Primăvara alb-dantelată
Martie 2011, Nr. 83

Primăvara alb-dantelată

Comentează   |   Cuprins

CÂND SE PARE CĂ AM ASIMILAT CULORILE CAMEL, PALETA NEUTRĂ, NEGRUL ŞI GRIUL DIN SEZONUL DE IARNĂ, IATĂ CĂ DESIGNERII NE DAU O TRIPLĂ LOVITURĂ: CULOARE, ÎNDRĂZNEALĂ ŞI, ÎN SFÂRŞIT, VIAŢĂ!

TendintamartieOdată cu sosirea primăverii, ne repartizăm, responsabil, şi investiþiile în materie de modă. Nu este nevoie să vă reînnoiþi total garderoba ca să fiþi în vogă – e suficient să cumpăraþi sau să reinventaþi unele din piesele-cheie ale sezonului verde, ce vă vor scoate din anonimat. Albul este noul camel. Cea mai îndrăzneaþă, dar sigură modalitate de a purta non-culoarea este rochia a la Calvin Klein, dacă preferaþi minimalismul sau a la D&G, dacă sunteþi o romantică.

Girafe - la Louis Vuitton, maimuþe - la Prada şi design de interior în stil grecesc - la Mary Kantranzou. Aşadar, fiþi curajoasă şi optaþi pentru o rochie cu un print îndrăzneþ sau dacă e prea mult pentru dvs., alegeþi o fustă cu imprimeu cu fructe a la Stella McCarnetney, echilibrând look-ul cu un tricou sau o bluză albă.

Dantela rămâne un must şi în acest sezon. Ea se regăseşte în rochiile lui Valentino sau în sorturile D&G - firea romantică are de ce să jubileze. Un detaliu important sunt accesoriile, minimaliste, pentru a evita un look kitch-os. O variantă mai plină de culoare ne oferă Erdem cu rochiile sale din dantelă roşie (preferatele mele) şi albastră.

Tendintamartie2Sandalele cu platformă e trendul care, personal, mă încântă. Fiind o adeptă a tocurilor, sunt familiarizată şi cu chinurile ce trebuie suportate de dragul frumuseþii, iar platforma nu numai că lungeşte silueta, dar este şi comodă pentru zilele calde de vară. Preferatele mele sunt cele colour-blocked de la Prada şi Fendi sau cele cu talpa din lemn de la YSL. Este încălþămintea ce armonizează perfect cu hainele în stilul anilor 70 înregistrate pe podiumurile mondiale.

Noua lungime a acestui sezon este cea până în pământ. Nu este neapărat să fiþi posesoarea unei siluete ca la Natalia Vodianova ca să încercaþi tendinþa pe propria piele. E suficient un echilibru cumpătat. Dacă optaţi pentru o fustă vaporoasă din mătase sau satin, un maiou alb iarăşi ne scoate din situaţie. Nu uitaþi să adăugaþi cât mai multe brăþări. La această þinută se potrivesc atât balerinii, cât şi sandalele cu platformă.

Pentru femeile de afaceri, creatorii de modă au pregătit costume cu aer androgin din mătase combinată cu lână fină sau in. Alegeþi unul în culori pastelate de roz şi purtaþi-l cu o bluză feminină şi vaporoasă, care va îmblânzi croiala masculină. Nuanþa de albastru navy este şi ea o opþiune care, fiind asortată cu bluza în dungi (aici aveþi deplina libertate la culori, fie că alegeþi alb, negru sau o nuanþă neon), va garanta o þinută şic. Un accesoriu forte este geanta în formă de plic supradimensionat, fie că îl preferaþi pe cel negru-bej de la Chloe sau pe cel în albastru regal de la YSL - o piesă de rezistenþă în orice look, mai ales că este foarte încăpătoare şi practică.

Anii ’70 reprezintă o adevărată perioadă de inspiraþie pentru designeri. Combinaþii de culori puternice, ce ne păreau de prost gust, purtabile mai degrabă de fetele din „Showgirls”, sunt reinventate în acest sezon de Frida Giannini de la Gucci. Blazer verde smarald, bluză turcoaz şi pantaloni violeþi? Cu siguranþă o combinaþie de negreşit, dacă o asortaþi cu o curea bronz.

Dacă preferaþi să vă faceþi cumpărăturile la noi în þară, atunci veþi găsi hainele potrivite la Melange, D&G, Valentino, Pennyblack, Mango sau în buticurile din mall, care, sezon de sezon, ne bucură cu cele mai noi tendinþe. Să nu uitaþi de sfatul lui madame Coco Chanel - moda este trecătoare, stilul e veşnic. Adaptaþi orice nouă achiziþie propriului stil şi fiþi îndrăzneþe. Niciodată să nu vă fie frică să ieşiþi din anonimat cu bun gust.
(Victoria Ţugui)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău